Use the buttons to get in depth information.
Tuesday 28 March
OT301-Ventilator Cinema // 19:00 // € 7,50
Moviemaand: the Biggest little Farm (91 min)
Genre: Ecologische landbouw
Open: 19:00 - 23:00 hrs
Tickets: € 7,50 Tickets

Moviemaand maart wordt georganiseerd vanuit het Stedelijk Groenpunt020. Het Groenpunt is een netwerkorganisatie waar verschillende organisaties, ondernemers en vrijwilligers hun handen ineen hebben geslagen om gezamenlijk te werken aan onze droom ‘Amsterdam als Natuurstad’  waar dier, plant en mens verbroederd kunnen samenleven, ieder met haar eigen dynamiek. Om gezamenlijk te bouwen aan deze droom organiseren we uiteenlopende activiteiten over biodiversiteit, stadslandbouw en voedselbossen. Zo organiseren we ook moviemaanden. Een maand lang in OT301 op een vaste dag films die je doen verbazen hoe mooi de natuur is. Ook in de stad. Op de trap omhoog naar de filmzaal wordt je verrast door van alles. Na de vertoning praten we na met een expert op het thema. In de Ventilator bar van OT301 kun je terecht voor een drankje.

the Biggest little Farm (91 min)
John en Molly Chester besluiten op goed geluk een dor stuk Californische grond te kopen en dat om te toveren tot een unieke boerderij met een zelfregulerend ecosysteem. John is een professioneel natuurfilmer zijn opnames zijn schitterend. Ook inspirerend is de filosofische ondertoon van de film, die aan het denken zet over de aard van de natuur en onze omgang daarmee.

Programma:
19.00 uur: inloop met culturele en muzikale omlijsting de trap op naar de filmzaal
19.30 uur: intro en start film
21.00 uur: nabeschouwing met gastexpert
21.30 uur: nabespreken in de gezellige bar van OT301

Reserveren
Er is beperkt plek in de filmzaal van OT301. Wil je zeker zijn van een plek reserveer dan via de website van Natuur&Milieuteam Zuid. Een plek kost €7,50 en de opbrengst wordt gebruikt om de kosten te dekken van huur en licentie. Blijft er iets over dan gaat dat naar de volgende Moviemaand en andere groene initiatieven in de stad

Activiteiten
De hoofdlocatie van het Stedelijk Groenpunt is het Hugo de Vries Gebouw aan de Plantage Middenlaan 2E in Amsterdam (naast de Hortus). Er worden ook activiteiten op andere locaties in Amsterdam georganiseerd, waarbij er wordt samengewerkt met lokale groene organisaties zoals voor deze Moviemaand. Je vindt al deze activiteiten via de Buurtgroen020.nl activiteitenkalender door in het filterscherm te zoeken op ‘Groenpunt020’. Ook kun je daar online aanmelden voor activiteiten en de nieuwsbrief.

Samen staan we sterker en kunnen we Amsterdam groener maken. Verschillende partijen werken samen aan het verzamelen, bundelen en ontsluiten van groene kennis en vaardigheden. Zo ook in onze Moviemaand Maart waarin we samenwerken met de culturele vrijplaats OT301. Wil je ook bijdragen aan een groen Amsterdam neem dan contact op met groenpunt020(at)gmail.com.