Published: 28-01-2020 // Written by: ADM

ADM in Paradiso; ain't nobody gonna dodo us!

Ondanks de ontruiming ruim een jaar geleden laat de ADM op 28 februari zien dat haar ziel nog door knalt. Met een avond vol muziek, theater, installaties en kunst vieren ADM'ers, sympathisanten en andere non-conformisten dat de vrije ruimte geest nog niet uitgestorven is.

Een creatieve, vrijdenkende en recalcitrante avond georganiseerd door culturele vrijplaats ADM.
Vrijdag 28 februari 2020
Zaal open: 20.00 – 4.00

Krakersgemeenschap ADM bevond zich 21 jaar lang in het westelijk havengebied. Het ADM terrein was één van de laatste grote culturele, autonome en alternatieve samenlevingsvormen in Amsterdam. Er woonden 125 mensen en de plek trok met haar bijzondere festivals jaarlijks duizenden kunstenaars en andere geluksvogels van over de hele wereld.

In de afgelopen jaren is niet alleen het ADM terrein ontruimd, ook andere vrije ruimtes zijn om zeep geholpen, zoals het Slangenpand, Villa Friekens en de Valreep. Van de 124 vrije plekken in 1985 zijn er een schamele 20 over. En dat is doodzonde voor de stad. Wat Amsterdam van oudsher uniek maakt is juist haar tolerantie, eigenzinnigheid en een plek te zijn voor andersdenkenden. Maar de vrije geest van Amsterdam waait niet zomaar de stad uit met het ontruimen van kraakpanden en vrije ruimtes. Dat de plekken nu aan het verdwijnen zijn, betekent namelijk niet dat de beweging er niet meer is; 'you can evict a place, but you can't evict an idea!'

In steunbetuiging aan ADM opent Paradiso, ooit zelf gered van sloop en nieuwbouw door krakers, haar kerkelijke deuren voor ADM. Heel Paradiso staat de avond van vrijdag 28 februari in het teken van alle creativiteit, kunst en cultuur die ADM te bieden heeft.

Ain't nobody gonna dodo us!

Kom langs en geniet van heel veel moois, onder andere:

Benjamin Fro (Funky, Groovy Hiphop), Hakan Vreskala (Political Kurdish FunkPunk,Tr), Buffo’s Wake (Balkan Ska, UK), DJ Ixyindamix (SP23 Audiotrix), Chotokoeu (Balkan Swing, Sp), Rene Biname (Punk Frou Frou, B), Dj Bone (Rock&Roll/ Garage), Wizzard of Oi (Antifascist streetpunk, B), Fajadja (FunkReggeaHipHopSoul), P.A.I.N. (SkaReggeaPunk, UK), Dj Force 10 (Jungle Hip Hop, UK), The Amoks (Dark&Swampy Rock&Roll), A.D.M Allstars (Bucketbeatzbu), DJ Balance (Funk Soul HipHop), Printoteque (Live screen print disco), DJ Suwanne (Clitclubvibes ), Madame Bruno (Barrel organ show), Broekzak Belletje (Moonbrothers Act) Lisa Chudalla (Freakshow Act), Miranda la Mutanta (live puppet Goth Step, UK) Chaos Productions Décor Crew en meer.

Kaarten online: 10 euro 
Aan de deur: 15 euro
Van 20.00-21.00 entree op donatie.   

ADM in Paradiso is een ongesubsidieerd en non-profit evenement. Alle medewerkers en artiestenwerken op vrijwillige basis. Eventuele winst wordt gebruikt voor de nog lopende rechtszaken over het ADM terrein.

Meer info: www.paradiso.nl
Facebook event >>>