Issue #024 Published: 02-06-2019 // Written by: Marte Poelstra

Studio/K: Meer dan een bioscoop

Studio/K is een bioscoop, café en restaurant in Amsterdam Oost waar studenten aan het roer staan. Het is een non-profit culturele organisatie, opgericht in 2007 op initiatief van Stichting Kriterion. De studenten die hier werken hebben de unieke kans om te ontdekken hoe het is om samen een bedrijf te runnen.

Ook in de keuken staan elke dag studenten achter het fornuis om de lekkerste gerechten te bereiden. Seizoensgebonden en biologische producten staan bij ons centraal. Het menu houden we altijd gevarieerd. Naast vis en vlees hebben we ook vegetarische en veganistische gerechten! Ook naar de film? Met ons film en diner arrangement van 17 euro ben je de hele avond zoet.

En naar de film, dat kan altijd. Of je nou zin hebt in een thriller, met het hele gezin bent, of met smart zit te wachten op de nieuwste releases, bij Studio/K komt iedereen aan z’n trekken. Van bekroonde speelfilms en inspirerende documentaires tot onze speciale programmering, waar de meest obscure parels en vergeten klassiekers aan bod komen. Deze specials worden iedere woensdag- en zaterdagavond vertoond, met minimaal één keer in de maand een film op 35mm! 
Maandelijks wordt een uniek thema uitgelicht aan de hand van vier films met dezelfde regisseur, uit hetzelfde genre of met andere overeenkomsten. 
Een recentelijke thema was ‘Her Vision’, waar de visie van de vrouw te zien was in zeer uiteenlopende films, van activistische sci-fi tot empowering Iraanse stripboek-verfilmingen. Daarnaast hebben we films uit het Blaxploitation-genre vertoond met klassiekers als Foxy Brown. 
In de maand mei ligt de focus op de grimmige boxing scene, waar weddenschappen en oplichterijen met elke ronde toenemen. De meest legendarische boxing-films van de afgelopen eeuw brengen we samen onder de noemer ‘Saved by the Bell in /K’. 

Raging Bull (1980)
woensdag 01/05 & zaterdag 18/05
Snatch (2000) [35mm]
zaterdag 11/05 & woensdag 22/05
Rocky (1976)
zaterdag 04/05 en woensdag 15/05 en 29/05
Body and Soul (1947) 
woensdag 08/05 & zaterdag 25/05

Bijkomen van de films of ontsnappen aan de dagelijkse sleur kan in ons café, waar regelmatig verschillende muzikanten optreden. 
Elke laatste woensdag van de maand vindt Jazz in /K plaats, waar internationale Jazz artiesten te zien zijn. Daarnaast bieden we podium aan upcoming artiesten en muziekcollectieven. Ook cultureel-maatschappelijke organisaties krijgen bij ons de ruimte om belangrijke onderwerpen bespreekbaar te maken, bijvoorbeeld door lezingen en discussies, maar ook met spoken word of stand-up comedy. 

Wil je meer te weten komen over de speciale programmering van mei? Of ben je benieuwd naar de evenementen in Studio/K? Check onze facebook
www.facebook.com/studiokamsterdam
of website
www.studio-k.nu
voor meer informatie! 

 

Foto: Ella Gijselhart