Issue #004 Published: 09-11-2015 // Written by: Arie

Hoek

Op vrijdag 20 november speelt HOEK een live set tijdens ‘Metronome’ in de OT301. Naast HOEK staan ook DJ Mark du Mosch (Rotterdam) en host Bas B. op het programma. Metronome is een nieuwe avond die zich richt op spannende luister- en dansbare electronische muziek. Kwaliteit staat voorop dus er wordt serieus werk gemaakt van de programmering. Voor de 2e editie van het concept (19 februari 2016) zijn intussen Unit Moebius en DJ Marsman bevestigd.
We spraken de jonge en getalenteerde HOEK kort over zijn ambities en interesses.

 
Stel je even kort voor.
Ik ben Casimir Geelhoed, 20 jaar en woon in Amsterdam Noord.

Wanneer en waarom ben je muziek gaan produceren?
Een aantal jaren geleden. Ik schreef al lang instrumentale muziek en ben gaandeweg steeds meer geïnteresseerd geraakt in electronische muziek.

Je speelt in November in de OT301. Ken je die plek?
Zeker, ik kom er geregeld. Ik vind het één van de fijnste plekken in Amsterdam.

Wat vind je van de alternatieve scene in Amsterdam?
Er is qua muziek denk ik niet echt een scene zoals die in Londen of Berlijn bestaat, als in: mensen die soortgelijke muziek maken en elkaar allemaal kennen. Maar er zijn wel een aantal organisaties die interessante artiesten boeken en veel oog hebben voor lokaal talent, zoals Subbacultcha!, HOAX, Aether etc.
Het is in ieder geval belangrijk dat er een soort anti-commerciële scene bestaat, waarbij het puur gaat om de kunst of muziek, zonder dat geld of toegankelijkheid voor het grote publiek een rol speelt. Dan komen er vernieuwende en interessante dingen tot stand.

Op wat voor plekken speel je zelf het liefst?
Festivals als Rewire, Incubate en Le Guess Who?. Omdat het publiek daar echt voor de muziek komt.

Waar haal je de inspiratie voor je muziek vandaan?
Vooral van gevoelens als angst en eenzaamheid. Ik heb niet echt voorbeelden, maar ik bewonder mensen als Ben Frost, Vessel en Andy Stott. Producers die de grenzen opzoeken, maar die vooral ook juist hele menselijke, rauwe, emotionele muziek maken.

Wat zijn je plannen voor de toekomst? Wat wil je bereiken?
Ik werk op het moment aan een stuk of dertig nummers tegelijk. Ik hoop daar wat van uit te gaan brengen de komende tijd.


Luister de muziek van HOEK op: soundcloud.com/hoekhoek
Volgen kun je hem via: www.facebook.com/hoekmusic


Metronome: www.facebook.com/MetronomeAmsterdam/