Join the fabulous team of AA!
General info

Amsterdam Alternative is een Vereniging. Een non-profit organisatie die volledig gerund wordt door vrijwilligers. Dus als we het hebben over jobs dan hebben we het niet over betaalde banen met een 40 urige werkweek. Al onze jobs zijn op vrijwillige basis, dus zonder financiële vergoeding. Werken aan Amsterdam Alternative doe je voor je plezier, en omdat je graag bijdraagt aan het voortbestaan van de alternatieve scene.

Stagieres
Amsterdam Alternative staat open voor stagieres.  

 

A collective project
Jobs

Voor de krant en website zijn we zoek op zoek naar:

Bureauredacteur - Nederlands
Taak: Het redigeren van teksten, zodat deze geschikt zijn voor publicatie in de krant en op onze website. Als redacteur breng je teksten in de juiste vorm en zorg je voor een tekst in correct Nederlands. Je let bij het corrigeren onder meer op spelfouten en grammaticale fouten.
Vereisten: een bovengemiddeld taalgevoel, nauwkeurig, goede communicatieve vaardigheden, ervaring.

Beeld redacteur
Taak: Beeld speelt een steeds belangrijkere rol in zowel de krant, website als andere media. Lezers nemen geen genoegen met alleen teksten. Ze verwachten krachtige foto’s en illustraties. Dit betekent dat bij elke tekst het juiste beeld moet worden geslecteerd of gemaakt. Het is jou taak als beeldredacteur om te zoeken naar goede beelden of beeldmakers aan te sturen om de beelden te maken.
Vereisten: gevoel voor beeld, netwerk van fotografen en illustratoren.

Distributie
Taak: Elke twee maanden wordt de onze krant in een oplage van 7500 stuks gedrukt en afgeleverd in Amsterdam. Daarna moet deze worden verspreid door de stad. Liefst in alle stadsdelen en uithoeken van de stad zodat zoveel mogelijk mensen de krant kunnen lezen. Alle hulp met de distributie is welkom, ook al doe je maar een klein stukje van de stad.
Vereiste: Een fiets en grote tas is wel handig : )

Schrijvers
Taak: Van academisch tot van de straat, van grondige analyses tot activisme, Nederlands of Engels, van poëzie tot oproepen die eindigen in uitroeptekens. AA verkondigt geen eenduidige ‘boodschap’ maar een diversiteit aan visies, perspectieven en expertises. AA bied ruimte voor het alternatieve denken in de stad, het experimenteren in woord en beeld over wat mogelijk zou kunnen zijn naast het bestaande (eenvormige). Een groter podium, waardoor een groter publiek zich (opnieuw) bewust wordt van het belang van de subcultuur en zijn ruimtes. 
Vereiste: Creatief, je spreekt en schrijft uitstekend Nederlands en/of Engels, ervaring.

Fotografen en illustratoren
Taak: Beeld speelt een steeds belangrijkere rol in zowel de krant, website als andere media. Lezers nemen geen genoegen met alleen teksten. Ze verwachten krachtige foto’s en illustraties. Voor het maken van dit beeld zijn we op zoek naar creatieve fotografen en illustratoren. Beeld verschijnt vaak bij een artikel maar kan ook op zichzelf staan. We staan altijd open voor goede/nieuwe ideeën. De tijd voor het maken van beeld bij een artikel is vaak kort dus in dat geval je moet snel kunnen werken .
Vereiste: Creatief, flexibel, technisch vaardig.

Advertentie verkoper
Het drukken van een krant kost geld. Bijna1500 euro per 2 maanden om precies te zijn. Dat geld moeten we oa verdienen door het verkopen van advertenties. 
Taak: Je benadert namens AA potentiële klanten om deze vervolgens te enthousiasmeren voor een advertentie in onze krant.
Vereiste: Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, inventief, alert.

Social Media
Taak: Wij op zoek naar iemand die kan helpen om onze social media te onderhouden en ons bereik te vergroten.
Vereiste: Affiniteit met de ‘alternatieve scene’, handig met social media 

Videomakers
Video is een belangrijk onderdeel van de hedendaagse berichtgeving. Korte interviews, korte documentaires, fictief, experimenteel of andere visuele verhaalvertelling. Er is vanalles mogelijk zolang het relevant is en past bij Amsterdam Alternative.