Use the buttons to get in depth information.
Saturday 26 November 2022
OT301-Studios // 17:00 // € gratis
AA Talk #15 - Regeneratief denken en handelen
Genre: Publieke discussie (in Dutch)
Open: 17:00 - 19:00 hrs
Tickets: € gratis
Line up: Onderdeel van het Vrije Ruimte Festival

Regeneratief denken en handelen
Over het opzetten van regeneratieve modellen.

Op zaterdag 26 november organiseren Amsterdam Alternative en 7 Billion Presidents een publieke discussie in de OT301 over regeneratief denken en handelen. Van 17:00 tot 19:00 uur zullen we het met een panel van genodigde gasten gaan hebben over het opzetten van regeneratieve modellen. We bespreken bestaande inspirerende voorbeelden en kijken daarna samen naar het regeneratieve ondernemingsmodel dat 7 Billion Presidents gaat lanceren.

Onze samenleving heeft een enorme impact op de aarde en de mens. We consumeren met miljarden mensen tegelijk heel veel diensten en producten en onze honger naar meer lijkt niet te stillen. De productie en verkoop van al die gewenste welvaart zorgt voor onherstelbare schade aan de natuur, vergroot de ongelijkheid, zorgt voor stress en vele andere nadelige gevolgen. Onze huidge systemen zijn gebouwd op o.a. extractie, groei en rente en dat moet zo snel mogelijk veranderen. Een transformatie naar regeneratieve systemen waarin herstel, inclusiviteit en harmonie zijn verankert. Regeneratief betekent meer terug geven dan ontnemen. Regeneratieve systemen gaan niet over winst voor aandeelhouders maar het strijden voor en bouwen aan een nieuwe, eerlijke, optimistische harmonieuze wereld met gelijke kansen voor iedereen. Voor zowel menselijk leven als niet menselijk leven.

Deze Talk is onderdeel van de samenwerking tussen het Vrije Ruimte Festival en de Envisioning Free Space conferentie die wordt georganiseerd door Amsterdam Alternative en Space of Urgency. Een meerdaags programma met veel muziek, kunst, docu’s en discussies over nachtcultuur, inclusieve stedelijke ontwikkeling en vrije ruimte.