Friday 12 July
Tickets Cinetol // 20:30 // € 13
Black Beach + Velocity Made Good + Carmen Jaci
Genre: elektronisch, EBM, alternatieve rock, synths, alternatieve punk
Open: 20:30 - 22:00 hrs
Tickets: € 13
Line up: Black Beach, Velocity Made Good, Carmen Jaci

Black Beach
De driekoppige band Black Beach is ontstaan vanuit het verlangen om live alternatieve elektronische dansmuziek te maken. Bram Buschman en Cristel Kolopaking deden hiervoor synths en drums in KRAZ en Luuk Meijer was voormalig bassist van JAGD. Door hun gezamenlijke achtergrond in punk en rock benaderen ze elektronische muziek anders dan de hedendaagse standaard. Ze brengen live een arsenaal aan synths, drumcomputer en drumkit met uniek sounddesign mee. Hun muziek wordt beschreven als filmisch in stukken die je raken tot rauwe rave in de upbeat tracks. 

Instagram | @blackbeachband
Spotify | link

Carmen Jaci
Carmen Jaci is een Frans-Canadese experimentele muziekproducer die momenteel in Nederland woont. Ze speelt met een duizelingwekkende, kinderlijke vrolijkheid in haar elektronische muziek. Door akoestische instrumenten te mengen met synthesizers en vocale opnames en samples, bouwt haar geluid een zonnig, speels gevoel op. Haar debuutalbum, vrolijk getiteld Happy Child (2023), is een bloeiende tuin van chirpy video-game geluiden, diepe sound design, klingelende belletjes, en wind-instrumenten. Het album wordt omschreven als een album over verkenning, spel en het opnieuw opwekken van een gevoel van kinderlijke verwondering. Het komt deze thema's echt tegemoet met zijn levendige, dansante, sprankelende producties die door elkaar heen lopen en kleurrijk door je hoofd bewegen als een Rubik's Kubus. Het gewicht van de basachtige ritmes en percussie van het album wordt gecompenseerd door de gewichtloze, ambient pads en melodieën. 

Instagram | @carmenjacimusic
Spotify | link

Velocity Made Good
De muziek van Velocity Made Good is snijdend, direct en gevaarlijk. Gewapend met synths, gitaar en live drums variëren de shows van Velocity Made Good van een kalme windstilte tot een zware storm, waarbij ze verfijnde EBM/Elektronica combineren met een rauwe rock sound. 3voor12 heeft ze bestempeld als een van de hoogtepunten van Popronde 2023 en het duo is genomineerd voor Talent van het Jaar door ES/NS’s Popgala Noord. De act is ontstaan op de Waddenzee, toen ze met z’n tweeën in een klein zeilbootje met microfoons in de mast en met modulars in het vooronder hun debuut EP geschreven hebben, die binnenkort uitkomt. Verwacht een kolkende dansvloer en een liveshow die de avond de nacht in duwt. Voor liefhebbers van Underworld, The Stone Roses en 808 State.

Instagram | @velocitymadegood_
Spotify | link

-INFO-
Datum | 12 juli 
Locatie | Zaal
Deuren | 20:45 
Aanvang | 21:15
Tickets | €13| link
Facebook event | link

Praktische informatie
Deze show is rolstoeltoegankelijk. Heb je verder vragen over de toegankelijkheid van Cinetol, lukt het niet om online een kaartje te kopen of heb je een andere vraag? Bel ons op 020 248 0186, we zijn bereikbaar op kantoordagen tussen 10:00 – 18:00. Per mail contact opnemen kan ook via info@cinetol.nl.

Select tickets
Standard ticket € 13.00
Available until 12 July 2024, 21:30
Subtotal € 0,00
Service costs (€0,60 per ticket*)€ 0,00
Total € 0,00
* After covering the transaction costs, the remaining money is used to keep the Amsterdam Alternative newspaper available for free