Thursday 18 April
Tickets Cinetol // 19:30 // € 15,50
SCHOREM Minifest: PLATTENBAU (DE), Brorlab (BE), en meer
Genre: punk, postpunk, new wave, garage, festival
Open: 19:30 - 02:00 hrs
Tickets: € 15,50 / €13,50
Line up: PLATTENBAU (DE), Brorlab (BE), M.U.G., Apeshit, Pim Piet en Angry Women and the Clown Collective

Kan jij ook nooit genoeg krijgen van punk en bier? Wees dan niet getreurd: we hebben weer een vette selectie bands bijeen geraapt uit stoffige kelders en met tape aan elkaar hangende zaaltjes. Op 18 april zijn we namelijk terug met alweer de zesde editie van SCHOREM Minifest, met zes knijterharde bands in twee zalen. Kom moshen, een nieuwe tattoo laten zetten of gewoon bier drinken en bandjes kijken. 

LINE-UP | PLATTENBAU (DE), Brorlab (BE), M.U.G., Apeshit, Pim Piet en Angry Women and the Clown Collective

PLATTENBAU (DE)

Plattenbau neemt je mee naar het binnenste van je ziel en laat het moeras van je onbewuste leeglopen. Ze zijn niet, zoals sommigen beweren, een sekte, noch zijn het nihilisten. Het zijn vier internationale individuen die elkaar ontmoetten in Berlijn, en een band kregen door hun liefde voor punkplaten, arthouse cinema en het occulte. Hun geluid varieert van noise rock tot new wave met sounds die verwant zijn aan krautrock en zelfs techno, met poppy hooks.  Bandlid Lloyd:  "Het klinkt een beetje als de soundtrack van een Duitse VHS-horrorfilm uit begin jaren '90, inclusief reclameblokken."

Instagram | @plattenbau_berlin
Spotify | Link

Brorlab (BE)

De inmiddels roemruchte Brorlab maakt een afwijkend stukje psychedelische punk vol gabber voor het einde der tijden. Hun shows zijn kort, krachtig en hectisch. Gewapend met stem, gitaar, bas en een smartphone brengen ze intense psychedelische-gabber-drumcomputer-punk. De eerste plaat van de Antwerpse band kwam uit in 2020 en was binnen een week uitverkocht. Het tweede album ‘Workin’ out in Heaven’ kwam recent uit op het Londense label La Vida Es Un Mus, een totaal uit de hand gelopen 12" van moderne fuckwave.  

Instagram | @brorlabfanclub
Spotify | Link

 M.U.G.  

Een 5-koppige hardcore punkband uit Rotterdam. Met invloeden uit zowel hardcore als eierpunk creëren ze een mix van zware ritmesecties en dansbare leads. Een band die is ontstaan met voormalige leden van onder andere bands als Pig Frenzy en Dyatlov. Wat maakt een goede M.U.G.-song? ‘Herrie’, legt frontman Croes uit. Oké, misschien met  een randje, dat de aandacht trekt. 

Instagram | @m.u.g.rotterdam
Spotify | Link

Apeshit 

Met razende riffjes, snauwende vocals en catchy hooks zorgt het Utrechtse Apeshit voor een toegankelijke mix van punk, post-punk en alternative rock. Hun debuut EP ‘Can I Be Your Monkey?’ kwam afgelopen juni uit op het label van Plato. Vijf brutale punk liedjes waar een komische toon af en toe doorschijnt. Een ding is zeker, bij Apeshit staat plezier centraal. Dit zie je terug tijdens de live shows waar er evenveel wordt gedanst als gemoshpit.

Instagram | @apeshit.band
Spotify | Link

Pim Piet 

Het soloproject van Pim Piet (ook bandlid van de Don Melody Club) omarmt een unieke mix van uptempo synthpop en postpunk. Met een energieke podium aanwezigheid en een sound die doet denken aan John Maus neemt hij het publiek mee in zijn krankzinnige universum. Pim was eerder te zien in Café40 en Skatecafé waar hij het publiek in een complete staat van verstandsverbijstering achterliet. Nu doet hij dit dunnetjes over in Cinetol.

Instagram | @pimpiet
Spotify | Link

Angry Women and the Clown Collective 

Een postpunk experimenteel clown verhaal: 

Verenigd door de liefde voor muziek en live performance, door een reeks gelukkige gebeurtenissen, ontmoetten vijf dwaze zielen elkaar in Amsterdam. Afkomstig uit verschillende bronnen van chaos en muzikale invloeden, verwerken ze hun passies in een puzzel van geluiden die wordt verenigd door kwetsbaarheid, wat gekkigheid, woede; een volledig spectrum van emoties die hun ervaringen vertalen door middel van muziek.

Instagram | @awandtheclowncollective

Support voor Gaza

In verband met de onmenselijke situatie in Gaza willen bij Schorem ook graag geld ophalen voor medische hulp aldaar. We hebben Workersforpalestine.nl om raad gevraagd over fondsen zodat zoveel mogelijk van het opgehaalde geld direct naar de mensen in Gaza gaat. Met hun hulp hebben we besloten te doneren aan “Urgent Support for Medical Proffessionals in Gaza”. Door een ‘Schorem + Gaza donatie’ ticket te kopen draag je €6 bij aan dit fonds. Als je liever een ander bedrag bijdraagt, kan je ook doneren via deze link: https://gofund.me/e3cbba83

Screening Hotel Mokum

Voorafgaand aan de shows vertonen we bij SCHOREM de film Hotel Mokum, de screening vindt plaats in de zaal en we vragen een kleine toeslag die naar de makers gaat. Beperkte plekken beschikbaar. 

Hotel Mokum is een docufictie over een collectief dat op 16 oktober 2021 het verlaten Hotel Marnix kraakte, midden in het hart van Amsterdam. Gedurende zes weken transformeerde het collectief het hotel tot een thuis, een zelfverklaarde vrijplaats en een oase in een stad verstikt door hyper gentrificatie. Het verhaal van Hotel Mokum is geworteld in protest: zowel tegen de huizencrisis en het gebrek aan bestaanszekerheid in de stad, als tegen de criminalisering van kraken in 2010, wat leidde tot de ontruiming van meer dan 300 kraakpanden in Amsterdam alleen al. 

Over SCHOREM

SCHOREM minifest is een initiatief van Cinetol, dat twee keer per jaar plaatsvindt. Het is geboren uit de aangekoekte as van het uitverkochte Alternative ADE punkfest, wat misschien wel het leukste was dat we ooit in Cinetol hebben meegemaakt. Op SCHOREM stonden eerder bands als: ĠENN, Charlie & the Lesbians, Treeboy & Arc, Shaemless en Daisy Daisy. Inmiddels is Schorem uitgegroeid tot een eigen platform met door het jaar heen ook ‘Schorem presents’ shows op verschillende locaties.

Instagram | @schoremamsterdam | abboneer je hier op de nieuwsbrief | Link

-INFO- 
Datum | donderdag 18 april
Tijden | 19:30 - 02:00
Tickets |link | Toegankelijk met WeArePublic
Alleen concerten €15,50
Alleen concerten met Schorem button €13,50
Concerteten + donatie Gaza €20,50
Concerten + donatie Gaza + screening Hotel Mokum €23,50
Facebook event | link 

Praktische informatie
Deze show is rolstoeltoegankelijk. Heb je verder vragen over de toegankelijkheid van Cinetol, lukt het niet om online een kaartje te kopen of heb je een andere vraag? Bel ons op 020 248 0186, we zijn bereikbaar op kantoordagen tussen 10:00 – 18:00. Per mail contact opnemen kan ook via info@cinetol.nl.

Select tickets
Alleen concerten € 15.50
No longer available
Alleen concerten met Schorem button € 13.50
No longer available
Concerten + donatie Gaza € 20.50
No longer available
Concerten + donatie Gaza + Screening Hotel Mokum € 23.50
No longer available
Subtotal € 0,00
Service costs (€0,60 per ticket*)€ 0,00
Total € 0,00
* After covering the transaction costs, the remaining money is used to keep the Amsterdam Alternative newspaper available for free