Friday 08 March
Tickets Cinetol // 20:30 // € 11
David Rooker | support: sapphire
Genre: singersongwriter, indie, soul, jazz
Open: 20:30 - 23:00 hrs
Tickets: € 11
Line up: David Rooker, support: sapphire

David Rooker | EP release

David Rooker is een Nederlandse jonge songwriter en zanger. Hij begon al op jonge leeftijd met het maken van muziek en heeft een discografie ontwikkeld van unieke authentieke nummers. Zijn debuutalbum 'Magnolia Dream', dat in 2024 uitkomt, is voornamelijk geschreven tijdens de corona pandemie, en is een stemmig epos van 50 minuten met twaalf nummers, die zich vooral lenen voor de donkerste nachten. Hoewel zijn liedjes ingebed zijn in een singer-songwritertraditie, weet Rooker een breed bereik te vatten met een verscheidenheid aan verschillende invloeden. Ze zijn met elkaar verbonden door twee hoofdelementen: melancholie en zijn huilende, ruim vier octaven omspannende stem. Voordat het volledige album uitkomt, zal komende februari eerst de release van zijn tweede EP ‘Blue Octavo’ plaatsvinden, met daarop de succesvolle singles ‘Sail with Me’ en ‘Freed Birds Stay’. 

Instagram | @davidrooker_
Spotify | Link

Support: sapphire

sapphire is een Amerikaanse singer-songwriter die is opgegroeid in een Nigeriaans-Indonesisch huishouden waar muziek en cultuur altijd een grote rol speelden. sapphire zingt al zo lang ze zich kan herinneren en heeft altijd geweten dat ze muziek wilde maken, dus dat is wat ze deed. Liefde voor veel verschillende muziekgenres inspireerde haar om allerlei nieuwe dingen uit te proberen bij het maken van nieuwe muziek. Haar muziek is te vergelijken met de soulvolle klanken van Cleo Sol en Pip Millet.

Instagram | @sapphirerebecca_
Spotify | Link

-INFO-
Acts/titel: David Rooker | EP release | support: sapphire
Datum: 08-03-2024
Locatie: Zaal
Deuren: 20:30, aanvang 21:00
Tickets: €11 | Toegankelijk met WeArePublic

Praktische informatie
Deze show is rolstoeltoegankelijk. Heb je verder vragen over de toegankelijkheid van Cinetol, lukt het niet om online een kaartje te kopen of heb je een andere vraag? Bel ons op 020 248 0186, we zijn bereikbaar op kantoordagen tussen 10:00 – 18:00. Per mail contact opnemen kan ook via info@cinetol.nl.

 

Select tickets
Standard ticket € 11.00
No longer available
Subtotal € 0,00
Service costs (€0,60 per ticket*)€ 0,00
Total € 0,00
* After covering the transaction costs, the remaining money is used to keep the Amsterdam Alternative newspaper available for free