Tuesday 23 April
Tickets Cinetol // 20:00 // € 17
Molly Lewis | support: Melqui
Genre: whistle music, dreamscape, jazz
Open: 20:00 - 22:00 hrs
Tickets: € 17
Line up: Molly Lewis, Melqui

Molly Lewis

Beschouw dit als je uitnodiging voor Café Molly, een loungebar zoals ze niet meer maken. De lichten staan laag, de martini's zijn ijskoud, de banketten zijn van fluweel en het podium is klaar voor het opwindende talent van fluiter Molly Lewis. Het geluid van Molly’s debuutalbum ‘On The Lips' klinkt als een dromerig eerbetoon aan klassieke stemmingsmuziek. Het roept mistige visioenen op van klassieke Hollywood jazzclubs, Italiaanse soundtracks en slepende omhelzingen tussen geliefden.

Op de 10 tracks van het album, hoor je een stroom van veelgeprezen muzikanten, waaronder Leland Whitty en Chester Hansen van de Canadese instrumentale groep BADBADNOTGOOD; en Thee Sacred Souls verschijnen op het melancholische 'Crushed Velvet'. Met haar bedwelmende composities en wrange manier van toneelspelen lijkt Molly Lewis zich bij haar helden te voegen in de legendarische overlevering van de Los Angeles lounge scene en daarbuiten. Dus pak een stoel, bestel je favoriete drankje en bereid je voor op ‘On The Lips’.

Voor de wel bekende film Barbie (2023) van Greta Gerwig, werkte Lewis samen met Mark Ronson en Andrew Wyatt aan een gefloten versie van Billie Eilish's 'What was I Made For?'. Het nummer 'Meeting Ruth' dat uit deze samenwerking voortkwam, staat op het 'film score' album. 

Instagram | @cafe_molly
Spotify | Link

Support: Melqui

De Amsterdamse band Melqui maakt zachte, chille en romantische liedjes die worden gekenmerkt door akoestische gitaar en rustgevende zang. De latin grooves en het vocale ritme zijn een eerbetoon aan de Argentijnse en Portugese afkomst van frontman Lau Hochman en roepen een mix op van melancholie en zomerse beelden. De muziek ontpopt zichzelf tijdens de show door onverwachte elementen zoals experimentele texturen, pakkende gitaarlijnen, gedeconstrueerde beats en af en toe wat fuzzed-out momenten, die zorgen voor boeiende contrasten.

De live band bestaat uit een eclectische internationale line-up uit Nederland, de VS, Spanje en Israël, formeel opgeleid in Jazz en Klassieke Muziek aan het Conservatorium in Amsterdam, wat resulteert in een unieke en meeslepende muzikale reis die hun veelzijdigheid en creativiteit laat zien. 

Instagram | @_mel_qui
Spotify | link

-INFO-
Datum | 23 april
Deur | 20:00
Aanvang | 20:30
Tickets | €17 | Toegankelijk met WeArePublic

Praktische informatie
Deze show is rolstoeltoegankelijk. Heb je verder vragen over de toegankelijkheid van Cinetol, lukt het niet om online een kaartje te kopen of heb je een andere vraag? Bel ons op 020 248 0186, we zijn bereikbaar op kantoordagen tussen 10:00 – 18:00. Per mail contact opnemen kan ook via info@cinetol.nl.

Select tickets
Standard ticket € 17.00
No longer available
Subtotal € 0,00
Service costs (€0,60 per ticket*)€ 0,00
Total € 0,00
* After covering the transaction costs, the remaining money is used to keep the Amsterdam Alternative newspaper available for free