Thursday 15 June
Tickets OT301-Ventilator Cinema // 19:30 // € 12
The Loud Spring (Screening + gesprek)
Genre: Screening + Gesprek
Open: 19:30 - 23:00 hrs
Tickets: € 12 / €8 (solidariteitsprijs)

The Loud Spring
Een collectieve weg uit de klimaatcrisis door werkers en klimaatactivisten samen.

Een film van labournet.tv met panelgesprek

Sinds de VN-klimaatconferenties zijn begonnen in 1992 is de jaarlijkse uitstoot van CO2 niet afgenomen. De uitstoot is zelfs met 60% gegroeid. We zijn aan de verliezende hand en er moet nog veel gebeuren. Hoe ziet een maatschappij en beweging eruit die wel in staat is om de klimaatcrisis te stoppen? En hoe komen we daar?
In de Duitse documentaire The Loud Spring van Labournet komen onder andere wetenschappers Julia Steinberger en Andreas Malm, klimaatactivisten, vakbondsleden en het collectief 'Angry Workers' aan het woord. Met interviews en een fictief toekomstscenario wordt verkend welke veranderingen er nodig zijn om de klimaatcatastrofe te stoppen. Rode draad is de boodschap dat een krachtige vakbeweging van en door werkers essentieel is om de klimaatcrisis te stoppen. 
De film maakt gebruik van animatie waarmee het proces van sociale revolutie wordt uitgebeeld. Daarmee prikkelt het onze voorstelling van wat mogelijk is en hoe systeemverandering eruit kan zien. De uitnodiging aan de kijker is om het einde van kapitalisme in te beelden, en niet het einde van de wereld.

Na vertoning volgt een gesprek met de zaal en sprekers van onder andere Milieudefensie, Extinction Rebellion en Klimaat Netwerk FNV.
 
Nederlandse première in drie steden:
Donderdag 15 juni Amsterdam in Ventilator cinema, OT301, 19.30 inloop, 20.00 start film 
Donderdag 22 juni Rotterdam in KINO Rotterdam, 19.00 inloop, 19.30 start film   
Donderdag 29 juni Utrecht in Louis Hartlooper Complex 20.45 inloop, 21.00 start film 

Tickets:
€8,- (solidariteitsprijs)
€12,- (normale prijs)  

Select tickets
Normaal ticket € 12.00
No longer available
Solidariteit ticket € 8.00
No longer available
Subtotal € 0,00
Service costs (€0,60 per ticket*)€ 0,00
Total € 0,00
* After covering the transaction costs, the remaining money is used to keep the Amsterdam Alternative newspaper available for free