Saturday 07 October
Tickets Cinetol // 20:00 // € 10
Reggae Vibrations Talk + Feest
Genre: reggae, dancehall, afrobeats
Open: 20:00 - 03:00 hrs
Tickets: € 10
Line up: Reggae Movement NL

Reggae Vibrations
Reggae Vibrations is dé plek met good vibrations, waar je kunt genieten van de nieuwste & klassieke reggae & dancehall, met een vleugje afrobeats.
Line up: Ras Sjamaan, Row stone, Roots Dawta Host: Ras Tariq

Talk | Rivke Jaffe
We beginnen de avond met een talk van Rivke Jaffe. Ze neemt je aan de hand van muziekfragmenten -veelal reggae- mee op reis door de politieke geschiedenis van Jamaica. Rivke Jaffe is hoogleraar stadsgeografie aan de Universiteit van Amsterdam, en doet al meer dan twintig jaar onderzoek naar stedelijke ongelijkheid in de Jamaicaanse hoofdstad Kingston.

Reggae Vibrations | Talk van Rivke Jaffe

Tussen de staat en de straat over leiders en legitimiteit in Jamaica

Rivke Jaffe neemt je aan de hand van muziekfragmenten - veelal reggae - mee op reis door de politieke geschiedenis van Jamaica. Muziek speelt een grote rol in discussies over wie een legitieme leider is – van de tribal war die de twee politieke partijen tijdens de Koude Oorlog uitvochten in de achterstandswijken van Kingston, tot de verering van criminele dons die nu de dienst uitmaken in diezelfde wijken.

Reggae artiesten bezingen sommige leiders als helden en leveren stevige kritiek uit op andere machthebbers: zo vormt muziek een belangrijk politiek discussieforum voor dat deel van de bevolking dat zelden om een politieke mening wordt gevraagd.

Rivke Jaffe is hoogleraar stadsgeografie aan de Universiteit van Amsterdam. Ze doet al meer dan twintig jaar veldwerk in de Jamaicaanse hoofdstad Kingston. In haar onderzoek naar stedelijke ongelijkheid besteedt ze aandacht aan thema’s als milieuvervuiling, crimineel leiderschap en veiligheid. Daarbij kijkt ze ook naar de rol van populaire cultuur zoals muziek, dansfeesten en straatkunst in hoe de bewoners van Kingston hun stad ervaren en becommentariëren. Meer over haar werk valt te beluisteren in een recente podcast over haar onderzoek of in een radio-interview over Jamaicaanse muziek. 

Podcast
Radio-interview

Je bent van harte welkom bij deze Talk op het Reggae Vibrations event in Cinetol. Als je zin hebt dan kun je daarna nog lekker door skanken bij het feest.

Line up | Feest

Rowstone

Waar DJ Rowstone optreedt, ontstaat beweging. DJ Rowstone is een energieke en creatieve en veelzijdige DJ. Als slaapkamer DJ had hij een visie om positieve sferen te creëren binnen de reggae en dancehall scene. Nu speelt hij bij Reggae Movement en verschillende internationale acts als D-Major, Turbulence, Romain Virgo, Jesse Royal, UB40, Pressure Buss Pipe, Lutan Fyah en Jah Mason.
Soundcloud

Ras Sjamaan

Deze DJ en producer heeft zich in 10 jaar multidimensionaal ontwikkeld in de Amsterdamse house, reggae, dancehall en afro scene met feesten, festivals en radio.

Ras Sjamaan neemt je mee op een unieke muzikale reis, zoals alleen hij zou kunnen doen.

Instagram
Soundcloud
Roots Dawta

Deze talentvolle dame zal jullie voorverwarmen met haar vette Dj tunes.

Olivia Davina aka Roots Dawta is DJ en muzikant. In haar kindertijd is ze in aanraking gekomen met reggae muziek via haar ouders. Sindsdien is ze verliefd geworden op de muziek en cultuur. Ze heeft haar toewijding gelegd in het levend houden van de cultuur vindt het daarom belangrijk om een empowering, spirituele boodschap te verspreiden. She selects tunes to lift up your vibration and feed!

Instagram
Soundcloud

Host | Ras Tariq

Als MC, DJ, activist, filmmaker, producer en reggae music enthusiast heeft Ras Tariq vele jaren zijn muziek op verschillende plekken van de wereld laten horen. Hij geeft vooral veel om conscious lyrics en energetische en positieve vibes. Vele mensen kennen hem als iemand die universele liefde via muziek probeert te verspreiden.

-INFO-
Datum | 7 oktober 
Deuren | 20:00-03:00
Aanvang | 20:30 talk | 22.00 feest
Tickets talk + feest | €10
Tickets feest | €10 | Link

Praktische informatie
Deze show is rolstoeltoegankelijk. Heb je verder vragen over de toegankelijkheid van Cinetol, lukt het niet om online een kaartje te kopen of heb je een andere vraag? Bel ons op 020 248 0186, we zijn bereikbaar op kantoordagen tussen 10:00 – 18:00. Per mail contact opnemen kan ook via info@cinetol.nl

Select tickets
Standard ticket € 10.00
No longer available
Subtotal € 0,00
Service costs (€0,60 per ticket*)€ 0,00
Total € 0,00
* After covering the transaction costs, the remaining money is used to keep the Amsterdam Alternative newspaper available for free