Saturday 18 February
Tickets Cinetol // 20:00 // € 12,50
Future Husband, BLUAI, Ão, Bobbi Lu, Niels Orens | i.s.m. VI.BE en De Brakke Grond
Genre: indie folk, 90s, electronisch, festival
Open: 20:00 - 23:30 hrs
Tickets: € 12,50
Line up: BLUAI, Future Husband, Ão, Bobbi Lu, Niels Orens

Op 18 februari vindt er in samenwerking met de Brakke Grond en VI.BE in Cinetol een mini festival plaats met talentvolle acts uit Nederland en Vlaanderen. Tot de Vlaamse line up behoren BLUAI, Bobbi Lu, Niels Orens en Ão en daarnaast zal het lokale talent Future Husband op deze avond het podium betreden. Met variërende genres en elementen zoals indiefolk, Afro-Portugese en Zuid-Amerikaanse klanken en ritmes, snijdende 90s gitaren, subtiele elektronica, synths en audiovisuele kunst, valt er altijd iets nieuws te ontdekken.

Future Husband 

Luisteren naar Future Husband is als zweven in een hypnagogische toestand, waar de lijnen tussen dromen en realiteit lijken te vervagen. Haar persoonlijke gedachten worden in haar teksten voorzien van grootse cinematische instrumentatie en soundscapes. Met inspiratiebronnen als Weyes Blood, Blood Orange, Big Thief en Jai Paul.

Instagram
Spotify

BLUAI 

De nummers van BLUAI’s debuut EP ‘Junkyard’, zweven tussen zachte indie folk en snijdende 90s gitaren. Invloeden zoals Skullcrusher, Julia Jacklin en Haim zijn in deze uit vrouwen bestaande band niet ver te zoeken.

Instagram
Spotify

Ão 

Corijn brengt haar Mozambikaans-Portugese roots naar voren door middel van de warme Portugese en Engelse zanglijnen. Deze verstrengelen zich met de zuiderse gitaar van Siebe Chau en subtiele elektronica. Denk aan al het goede van een Arooj Aftab, FKA Twigs, Lhasa de Sela of James Blake. Dit najaar verschijnt Ão’s debuutalbum.

Instagram
Spotify

Bobbi Lu 

Bobbi Lu is de artiestennaam van Lucy Ryan. Met invloeden van FKA Twigs, Grimes, Radiohead en Caroline Polachek, vervormt ze het geluid van de piano tot diepe bass synths en ongestemde autotune. Na al enkele eigen concerten, heeft ze als supportact gespeeld bij Sylvie Kreusch en The Haunted Youth.

Niels Orens 

Gedreven door technologie, combineert Niels ritmische patronen beïnvloed door breakbeat met spatial sound design en diepe bass geluiden. Niels’ invloeden variëren van Max Cooper, Floating Points tot Massive Attack.

Instagram
Spotify

Over Sound Track

Sound Track is het tweejaarlijks traject waarmee VI.BE (steunpunt voor artiest en muzieksector) en de live sector in elke regio op zoek gaan naar de meest beloftevolle acts van Vlaanderen en Brussel. Sound Track is een podium voor een brede waaier aan nieuw muzikaal talent met liefst 23 selectie- en 6 finaleshows in de fijnste clubs en jeugdhuizen. Maar Sound Track is méér dan een muziekconcours, de 18 artiesten krijgen namelijk een éénjarig parcours op maat waarin coaching, residenties, netwerking, speelkansen en exposure centraal staan. Met BLUAI, Bobbi Lu, Niels Orens en Ão komen vier van deze artiesten naar Amsterdam.

Instagram VI.BE
Instagram De Brakke Grond 
Instagram Sound Track 

-INFO-
Datum | 18 februari
Deuren | 20:00
Aanvang | 20:30
Tickets | €12,50*
Deel dit programma: https://cinetol.nl/events/sound-track-met-future-husband-bluai/

*Deze show is gratis toegankelijk voor leden van We Are Public. Klik hier voor meer info.

Praktische informatie
Deze show is gedeeltelijk rolstoeltoegankelijk, bel ons voor meer informatie (ook voor andere vragen) via: 020 248 0186, we zijn bereikbaar op kantoordagen tussen 10:00 – 18:00. Per mail contact opnemen kan ook via info@cinetol.nl. Wij vragen publiek met klachten die passen bij het Coronavirus de richtlijnen van de rijksoverheid te volgen.

Select tickets
Standard ticket € 12.50
No longer available
Subtotal € 0,00
Service costs (€0,60 per ticket*)€ 0,00
Total € 0,00
* After covering the transaction costs, the remaining money is used to keep the Amsterdam Alternative newspaper available for free