Thursday 24 November
Tickets Cinetol // 19:30 // € 11,50
Lola’s Dice | Album Release
Genre: tropical noise, latin-funk
Open: 19:30 - 23:00 hrs
Tickets: € 11,50
Line up: Lola’s Dice

Lola’s Dice | Album Release

In de beginjaren van Lola’s Dice experimenteren de bandleden nog met genres als punk en funk maar het duurt niet lang voordat ze in de ban raken van een reeks aan Latijns-Amerikaanse invloeden, die band zelf omschrijft als ‘Tropical Noise’. Geïnspireerd door Los Pirañas, Frank Zappa, Meridian Brothers en Los Masters,  is de band inmiddels uitgegroeid tot een pure ritme machine die al een aantal jaren de clubs en festivals in vuur en vlam zet. 

Dit jaar komt de band met hun langverwachte debuutalbum: Pura Maldad. Een genre overstijgende verzameling van tropische gekte met fuzzy latin-funk als rode draad. Een verzameling van voice notes, anekdotes, slapeloze nachten en road trips zorgde voor een eindeloze bron van inspiratie. Met deze bagage op zak kregen de nummers vorm in de Heat Too Hot Studios. Onder leiding van Alex Figueira droop de hun geluid langs elke vierkante meter van de studio in Amsterdam Oost. 

Pura Maldad is een duidelijk resultaat van de artistieke en muzikale evolutie die de band de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Maar toch begint alles vanuit de basis: de Latin en Afro-Caraïbische roots van de vier bandleden. Op hun debuutalbum beweegt de band zich dan ook dichter bij de dansvloer dan ooit tevoren en dit kun je zelf ervaren op 24 november in Cinetol.

Spotify
Instagram

DJ's van de avond: 

Psyched Out

Psyched Out bestaat uit twee fanatieke verzamelaars met een wereldbrede smaak. Ze brengen je van psychedelische Peruviaanse chicha tot Marokkaanse garage funk en verder naar Afrikaanse lo-fi boogy en Kantonese funk pop. 

Instagram 

Duo Penossi (Platypus Recordshop)

Duo Penossi is een begrip in Amsterdam geworden met hun unieke manier om de dansvloer warm te houden, iets wat ze oneindig lang kunnen laten duren. Duo Penossi zal pareltjes brengen en iedereen in een draaiende waanzin houden.

Instagram

-INFO-
Datum | 24 november
Deuren | 19:30
Aanvang | 20:00
Tickets | €11,50*

*Deze show is gratis voor leden van We Are Public

Praktische informatie
Deze show is rolstoeltoegankelijk. Heb je verder vragen over de toegankelijkheid van Cinetol, lukt het niet om online een kaartje te kopen of heb je een andere vraag? Bel ons op 020 248 0186, we zijn bereikbaar op kantoordagen tussen 10:00 – 18:00. Per mail contact opnemen kan ook via info@cinetol.nl. Wij vragen publiek met klachten die passen bij het Coronavirus de richtlijnen van de rijksoverheid te volgen.

Select tickets
Standard ticket € 11.50
No longer available
Subtotal € 0,00
Service costs (€0,60 per ticket*)€ 0,00
Total € 0,00
* After covering the transaction costs, the remaining money is used to keep the Amsterdam Alternative newspaper available for free