Friday 18 November
Tickets Cinetol // 19:00 // € 10
Flora Sophi + support: Jethro Cooke
Genre: elektronisch, indiepop
Open: 19:00 - 22:00 hrs
Tickets: € 10
Line up: Flora Sophi, Jethro Cooke

Flora Sophi | Album Release

Met haar heldere stem, elektronische texturen en fragiele soundscapes vertelt Flora Sophi beeldende verhalen die de luisteraar dwingen tot reflectie. Zo haalt ze inspiratie van artiesten zoals Björk, Portishead en Thomas Azier en brengt ze invloeden uit pop, jazz en elektronica samen in haar muziek.

Na een tijd in Berlijn te hebben gewoond, is Flora Sophi inmiddels terug in haar geboortestad Amsterdam. Geïnspireerd door deze twee creatieve steden brengt ze op 10 november haar debuutalbum If/When uit en op 18 november komt Flora Sophi met haar nieuwe album naar Cinetol.

Zo zegt ze zelf over haar muziek: ‘’De teksten verwijzen naar de hoeveelheid aan keuzes en de vele plekken waar wij ons thuis kunnen en zouden moeten voelen. En terwijl ik het concept van thuis onderzoek, probeer ik een gevoel van ontheemding te creëren. Dit vertaalt zich in de muziek door te spelen met contrasterende werelden: een helder stemgeluid begeleid door sinistere synths en elektronische beats, de constante spanning tussen licht en donker.’’

Spotify: https://sptfy.com/LIYc
Instagram: @florasophimusic

Support: Jethro Cooke
Jethro is een componist en sound designer die werkt in film, theater, performance en geïnstalleerde media, gespecialiseerd in elektronische muziek en live sound processing. Hij is geïnteresseerd in het combineren van synthese, sampling en akoestische instrumenten om diverse, emotionele stukken te creëren die de grens tussen het analoge en het digitale doen vervagen.

Ter support van de release show presenteert Jethro een looping installatie, bestaande uit fragmenten van het album If/When van Flora Sophi, gearrangeerd tot een constant evoluerende remix.

INFO
Datum | 18 november
Deuren | 19:15
Aanvang | 19:45
Tickets | €10

Praktische informatie
Deze show is rolstoeltoegankelijk. Heb je verder vragen over de toegankelijkheid van Cinetol, lukt het niet om online een kaartje te kopen of heb je een andere vraag? Bel ons op 020 248 0186, we zijn bereikbaar op kantoordagen tussen 10:00 – 18:00. Per mail contact opnemen kan ook via info@cinetol.nl. Wij vragen publiek met klachten die passen bij het Coronavirus de richtlijnen van de rijksoverheid te volgen.

Select tickets
Standard ticket € 10.00
No longer available
Subtotal € 0,00
Service costs (€0,60 per ticket*)€ 0,00
Total € 0,00
* After covering the transaction costs, the remaining money is used to keep the Amsterdam Alternative newspaper available for free