Friday 28 October
Tickets Cinetol // 20:30 // € 9,50
Elmer
Genre: rap, Nederlandstalig
Open: 20:30 - 23:00 hrs
Tickets: € 9,50
Line up: Elmer

Elmer 

Sommigen zeggen dat Elmer het alter-ego is van producer en rapper Merel Pauw. Anderen zeggen dat Elmer de verloren zoon (of dochter, wat jij wil) is van een roedel wolven. Nog weer anderen zeggen dat Elmer dit door zijn agentschap had moeten laten schrijven waarop Elmer dan weer zegt dat die hun bek moeten houden en zich niet overal mee moeten bemoeien.

English translation: Elmer is a world famous rapper and producer from Amsterdam where he (or she, whatever you feel like) smokes weed and rides his bicycle into the sunset.

De concert-show 'Nothing Ontploffing' is een feest van een gebroken geest. Tijdens dit concert toont Elmer diens hartstochtelijke zelfhaat onder begeleiding van een knipoog, dreunende beats, een lichtshow en een hond. Een show over een mens dat uit meerdere mensen bestaat, die dan weer over elkaar heen struikelen.

Zo vertelt de Theaterkrant over Elmer’s optreden op het theaterfestival Boulevard: ‘’Als je echt wilt worden weggeblazen, dan moet je bij Elmer zijn. Echt alles aan de show is tot in de puntjes verzorgd: de strakke beats, het subtiele en soms intensieve lichtplan, de kleding, mimiek, moves, attributen. Aan alles zie je dat deze queer rapper ook een ervaren performer is. Door de manier van kleden switcht Elmer tussen verschillende identiteiten. Maar of ze nu als vrouw staat te rappen of als man (in ouderwetse witte onderbroek met plasopening), steeds weer is het thema de moeizame (seksuele) verhouding tussen mensen. Hoewel Elmer zich als rapper en hiphopper afficheert, lijkt deze performance een aanklacht tegen de grove manier waarop er vaak in de hiphopscene over vrouwen wordt gesproken.’’

Spotify
Instagram

-INFO-
Datum | 28 oktober
Deuren | 20:45
Aanvang | 21:15
Tickets voorverkoop | €9,50 
Deurverkoop | €11,50

Select tickets
Standard ticket € 9.50
Available until 28 October 2022, 20:30
Subtotal € 0,00
Service costs (€0,60 per ticket*)€ 0,00
Total € 0,00
* After covering the transaction costs, the remaining money is used to keep the Amsterdam Alternative newspaper available for free