Thursday 06 October
Tickets Cinetol // 20:00 // € 15
Yoran Vroom's Group of Friends
Genre: Jazz
Open: 20:00 - 23:00 hrs
Tickets: € 15
Line up: Yoran Vroom, Group of Friends

Maandelijks ontvangen wij Yoràn Vroom en zijn Group of Friends in Cinetol voor een intieme avond met jazz en improvisatie. Na een spectaculaire eerste editie komt hij in oktober terug met nieuwe improvaties en gastmuzikanten. 

Group Of Friends
Group Of Friends is de band van Yoràn Vroom, componist en drummer uit Amsterdam. Vroom is al jaren actief in de Nederlandse en Europese jazzwereld, en heeft met vele internationale artiesten gewerkt. In 2021 verscheen zijn zeer goed ontvangen debuutalbum Across A Spectrum, dat hij met Group Of Friends zal laten horen in een nieuw jasje, in combinatie met ander werk. 
 
Group Of Friends is een collectief van getalenteerde musici met ieder een specialisme, wat de band's positie in de scene uniek heeft gemaakt. Met collectieve improvisatie als gemene deler, en inspiratie uit wereldwijde folklore, zullen de musici hun eigen interessante kijk geven op het repertoire van Vroom, met als doel het creëren van een proces waarbij zowel de musici als de luisteraars emotioneel, intellectueel en spiritueel in worden meegenomen.
 
Over Yoràn: 
 
“Yoràn Vroom quickly developed into one of the leading musicians of our time. “ -Vrije Geluiden
 
Beluister Across A Spectrum van A tot Z, en je weet precies wie Yoran Vroom is, en dat is een prettige kennismaking met een mooie muzikant. Een overtuigende, authentieke debuutplaat met geweldige in your face drums en percussie; alsof de muzikanten in de kamer om je heen staan.” - Slagwerkrant

Group Of Friends Live
Yoràn Vroom Spotify 
Yoràn Vroom Instagram


Group of Friends bestaat uit:
Yoràn Vroom - drums
Itai Weismann - EWI
Yariv Vroom - Allround Percussion
Timothy Banchet - Piano/Keys
Fantison Araby - Mandinka Percussion
Nathaniel Klumperbeek – bas

-INFO-
Datum | 6 oktober
Deuren | 20:00
Aanvang | 20:30
Tickets | €15
Gereduceerd tarief (studenten/minderjarigen/65+/Stadspas) | €10
Facebook event 
 

Select tickets
Standard ticket € 15.00
No longer available
studenten/minderjarigen/65+/Stadspas € 10.00
No longer available
Subtotal € 0,00
Service costs (€0,60 per ticket*)€ 0,00
Total € 0,00
* After covering the transaction costs, the remaining money is used to keep the Amsterdam Alternative newspaper available for free