Sunday 20 November
Tickets Cinetol // 20:00 // € 12
Ben Forte | EP release show | support: Amina | Sold Out
Genre: singer songwriter, Nederlandstalig, rap
Open: 20:00 - 22:30 hrs
Tickets: € 12
Line up: Ben Forte, Amina

Ben Forte 

Ben Forte is een 22-jarige rapper-songwriter uit Utrecht die in zijn lyrics eerlijk praat over onzekerheid, verlies en zijn zoektocht naar geluk. Met inspiratie van Twenty One Pilots, Ed Sheeran en Chef’Special maakt hij energieke muziek met eerlijke, Nederlandstalige teksten. Oor benoemde hem als een van de talenten van de Popronde van dit jaar en omschreef de muziek als ‘’Nederlandstalige piano liedjes, met een voorzichtige hiphop beat. Alsof Diggy Dex zijn band achtergelaten heeft en in zijn eentje achter de piano is gekropen.’’ Hij streeft ernaar om de drempel om over gevoelens te praten te verlagen. Na onder andere het winnen van de Amsterdamse Popprijs in 2019 en het supporten van Chef’Special, brengt Ben Forte in 2022 zijn nieuwe EP uit en zal hij door Spanje, Frankrijk en Nederland touren. Op 20 november is zijn EP release show in Cinetol en treedt hij met zijn drummer op als energiek duo.

Instagram
Spotify

Amina

Geïnspireerd door Adele, Amy Winehouse, Alessia Cara en Billie Eilish, balanceert Amina tussen ‘attitude’ en kwetsbaarheid. Haar zang- en melodielijnen met productie-invloeden van hiphop en pop, gaan gepaard met pakkende en eerlijke teksten die de luisteraars even stil laten staan bij het leven en de obstakels die ieder mens daarin tegenkomt. Amina weet in haar muziek onder woorden te brengen hoe haar generatie zich voelt en doorbreekt ‘het perfecte plaatje’ waar iedereen aan lijkt te moeten voldoen in de huidige maatschappij.

Instagram 

-INFO-
Datum | 20 november
Deuren | 20:00
Aanvang | 20:30
Tickets | Sold out! 

Praktische informatie
Deze show is rolstoeltoegankelijk. Heb je verder vragen over de toegankelijkheid van Cinetol, lukt het niet om online een kaartje te kopen of heb je een andere vraag? Bel ons op 020 248 0186, we zijn bereikbaar op kantoordagen tussen 10:00 – 18:00. Per mail contact opnemen kan ook via info@cinetol.nl. Wij vragen publiek met klachten die passen bij het Coronavirus de richtlijnen van de rijksoverheid te volgen.

 

Select tickets
Standard ticket € 12.00
No longer available
Subtotal € 0,00
Service costs (€0,60 per ticket*)€ 0,00
Total € 0,00
* After covering the transaction costs, the remaining money is used to keep the Amsterdam Alternative newspaper available for free