Friday 24 June
Tickets Cinetol // 20:30 // € 10
Tamara van Esch + Maida Rose
Genre: dreampop, indietronica
Open: 20:30 - 00:00 hrs
Tickets: € 10
Line up: Tamara Esch, Maida Rose

Tamara van Esch+ Maida Rose

Een heerlijke wegdroomavond in Cinetol, met de zeer interessante electrische verhalen van Tamara van Esch en de prachtige dreampop van Maida Rose. 24 juni in Cinetol.

Tamara van Esch

Tamara van Esch geeft een podium aan ongewone, maar hoopgevende verhalen, met zowel intieme als experimentele kanten. Indietronica en Nederlandse pop met kalme stem en ongewoon instrumentgebruik, met invloeden die reiken van My Brightest Diamond tot Blur. Het album Tussen Lagen komt voort uit een kleinschalig onderzoek naar de belevingswereld van psychisch kwetsbare mensen, waarvoor songteksten en artwork samen met hen gemaakt zijn. De muziek werd geschreven met artiesten uit verschillende genres, waardoor de plaat een brede, dynamische sound heeft.

Voorheen bracht Tamara van Esch drie goed ontvangen albums uit onder de naam Mevrouw Tamara, en speelde ze wereldwijd optredens in bands in genres van dreamfolk tot hardrock. Naast haar eigen muziek is ze ook onderdeel van Londens trio Render Ghosts en bandlid van Blaudzun.

Spotify
Instagram

Maida Rose

Maida Rose gaat 2022 verlichten, met hun unieke take op dreampop. Vanaf de kust van Den Haag is het project het resultaat van de muzikale talenten van Roos Meijer en Javièr den Leeuw. Na de laatste vijf jaar op zolder opnemen, is de band eindelijk begonnen hun dreampop-pareltjes de wereld in te brengen. Geïnspireerd op hun eigen adolescenties, schrijven ze verhalen over oude en nieuwe liefdes en andere kanten van hun innerlijke levens. Dit heeft gezorgd voor een unieke muzikale wereld, uitgedrukt in het album Tales of Adolescence, dat in maart 2022 uitkwam.

Melancholische melodieën flirten gecombineerd met groovy baslijnen zorgen ervoor dat je helemaal wegdroomt in hun dromerige soundscapes, die daarna weken in je hoofd blijven hangen. Mocht je fan zijn van Beach House of Cigarettes After Sex, of gewoon even willen ontsnappen, is Maida Rose precies wat je zoekt. Ze staan al op tientallen dreampop-lijsten, en hebben goede recensies ontvangen voor hun opnames en liveshows, en komen nu naar Cinetol om hun reputatie te bewijzen, en om je helemaal in vervoering te brengen.

Spotify
Instagram

 -INFO-
Datum | Vrijdag 24 Juni
Deuren | 20:45
Aanvang | 21:15
Tickets | €10

Select tickets
Standard ticket € 10.00
No longer available
Subtotal € 0,00
Service costs (€0,60 per ticket*)€ 0,00
Total € 0,00
* After covering the transaction costs, the remaining money is used to keep the Amsterdam Alternative newspaper available for free