Thursday 09 June
Tickets Cinetol // 20:00 // € 10
Shaemless x DEAFDEAFDEAF x Jellephant & The Phantoms
Genre: postpunk, rock
Open: 20:00 - 23:00 hrs
Tickets: € 10
Line up: Shaemless, DEAFDEAFDEAF, Jellephant & the Phantoms

Shaemless + DEAFDEAFDEAF + Jellephant & the Phantoms

Donderdag 9 juni heeft Cinetol weer een dik avondje postpunk uit verschillende windstreken. Voor deze avond  komt postpunktalent DEAFDEAFDEAF uit Manchester speciaal naar Cinetol. Naast deze verre gast komen Shaemless en Jellephant & the Phantoms uit het oosten van het land, minder ver weg maar zeker niet minder goed. Verwacht postpunk, shoegaze, garage en een paar moshpits waar nodig. 

Shaemless

Shaemless een jong viertal uit Nijmegen, dat postpunk en garage maakt met blues- en surfinvloeden. De band heeft al een aantal EP’s en singles uitgebracht, en vele optredens op hun naam, inclusief een eerdere in Cinetol, op onze notoire AADE (Anti-Amsterdam Dance Event). Tijdens de coronapandemie hebben ze tegen alle verwachtingen in het voor elkaar gekregen hun debuutalbum op te nemen en uit te brengen. De hele plaat heeft als doel om te razen tegen de stilte, en het lukt uitstekend. Het album brengt het gevoel van nachten waarin je verloren raakt in een massa zwetende mensen weer terug. En live klinkt het nog beter. Luide gitaren op een hoog tempo, en een flinke voorraad feedback, van die postpunk waar je wakker van wordt. 

Shaemless Spotify
Shaemless Instagram

DEAFDEAFDEAF

DEAFDEAFDEAF uit Manchester speelt post-something. Met name postpunk, maar met flinke shoegaze-invloeden en een snufje hardcore klinken ze niet al te doorsnee meer. De muziek is dynamisch en verre van monotoon, alle instrumenten zijn precies op elkaar afgesteld zonder elkaar te overstemmen, waardoor er een soepel geluid ontstaat, zonder zacht te klinken. Hun teksten over het de dagelijkse sleur en desillusie zijn veel geprezen. DEAFDEAFDEAF weet hoe ze een boodschap over te brengen voorbij de bekende postpunk-teksten. Soms confronterend, maar ook daarom verfrissend. 

DEAFDEAFDEAF Spotify
DEAFDEAFDEAF Instagram

Jellephant & the Phantoms

Jellephant & The Phantoms is een goed gevestigde  garageband uit Arnhem. Jellephant zelf is Jelle Haagsma uit Arnhem, die al jaren platen uitbrengt met en zonder band. Shoegaze, garage, psychedelica en andere vormen van rock ‘n roll. The Phantoms zijn huidige band, die nu met een nieuwe bezetting feller dan ooit klinkt, met meer gitaren per podium en het volume flink omhoog. Recent werk is geïnspireerd door onder andere Cloud Nothings, Jay Reatard en Sonic Youth, dus verwacht het lekker luid. 

Jellephant Spotify
Jellephant Instagram

-info-
Datum | 9 juni
Deuren | 20:00
Aanvang | 20:30
Tickets|  €10
Deurprijs | €11.50 

Select tickets
Standard ticket € 10.00
No longer available
Subtotal € 0,00
Service costs (€0,60 per ticket*)€ 0,00
Total € 0,00
* After covering the transaction costs, the remaining money is used to keep the Amsterdam Alternative newspaper available for free