Wednesday 15 June
Tickets Cinetol // 20:00 // € 10
Wennen Aan De Wolf | Een Literaire Avond
Genre: literature
Open: 20:00 - 23:00 hrs
Tickets: € 10
Line up: Hannah van Binsbergen, Marthe van Bronkhorst, Daniël de Vries, Julien Staartjes, Toverberg, Jvdp.tv

Wennen aan de wolf

De wolf is terug in Nederland. Na 150 jaar sluipt er weer een groot roofdier door onze bossen. Wat komt ze hier doen en wat dreef haar hiernaartoe? Kunnen we nog zorgeloos een boswandeling maken, of moeten we bang zijn voor deze vreemdeling? Spreken we überhaupt wel van een vreemdeling? Ze is hier immers eerder geweest. Feit is dat de wolf niet van plan is nogmaals weg te gaan. We moeten wennen aan de wolf.

Vier jonge schrijvers, dichters, een muzikant en een filmmaker hebben zich laten inspireren door het thema ‘Wennen aan de wolf’ en presenteren speciaal voor deze avond nieuw werk.

Lineup

Voordrachten:
Hannah van Binsbergen,
Marthe van Bronkhorst
Daniël de Vries
Julien Staartjes

Muziek:
Toverberg

Videokunst
Jvdp.tv

Entree is inclusief een welkomstdrankje, verzorgd door Salmari Premium Salmiak Liquor!

Over de deelnemers

Hannah van Binsbergen (1993, Haarlem) studeerde filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en publiceerde haar eerste gedichten op negentienjarige leeftijd, op Samplekanon en in Tirade. In 2016 verscheen haar debuutbundel Kwaad gesternte, die prompt met de VSB Poëzieprijs werd bekroond. In februari 2020 verscheen haar debuutroman Harpie.

Toverberg is een singer-songwriter uit Amsterdam. Na twee Engelstalige albums uit te hebben gebracht komt hij later dit jaar uit met zijn eerste Nederlandstalige album.

Marthe van Bronkhorst is schrijver, theatermaker én psycholoog. Haar verhalen en opiniestukken verschenen onder andere bij Redpers en Hard//hoofd. In 2018 haalde haar verhaal White Guilt de longlist proza van de El Hizjra Literatuurprijs.

Daniël de Vries (1993) studeerde filosofie en literatuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Hij regisseert en schrijft korte films en verhalen. @eiland.frisco

Julien Staartjes studeerde Cultural Analysis aan de UvA. Verhalen van hem zijn verschenen in o.a. DW B, Kluger Hans, deFusie en de Optimist. In de zomer van 2014 deed hij mee aan het allereerste Das Magazin Zomerkamp en in 2019 werd hij geselecteerd voor de Editio Lage Landen Schrijfweek. Ook maakt hij muziek onder de naam Summer with Monica.

Jvdp.tv begon met het verfilmen van zijn manier van leven tijdens de 2020 covid-19 pandemie. Het resultaat is een alsmaar expansief groeiend oeuvre aan korte films die hij graag vlogs noemt.

-info-
Datum | 15 Juni
Deuren | 20:00
Aanvang | 20:30
Tickets | €10

 

 

Select tickets
Standard ticket € 10.00
No longer available
Subtotal € 0,00
Service costs (€0,60 per ticket*)€ 0,00
Total € 0,00
* After covering the transaction costs, the remaining money is used to keep the Amsterdam Alternative newspaper available for free