Wednesday 18 May
Tickets Cinetol // 20:00 // € 10,50
Indie Academy: The Earwurms + Poodle + Vulva
Genre: indie, rock
Open: 20:00 - 23:30 hrs
Tickets: € 10,50
Line up: The Earwurms, Poodle, Vulva

Indie Academy: The Earwurms + Poodle + Vulva

Indierock is dood, zeggen ze. De kids willen trap, de oudjes covers en de rest zal het een biet wezen. Het gekke is toch dat er uit alle hoeken en gaten indiebands opduiken. Jonge mensen die ‘ouderwets’ met een gitaar op zoek zijn naar gouden melodieën. Ook en vooral, zo lijkt het, in ons kikkerland. Het lijkt wel of ze met z’n allen naar dezelfde Indie Academy zijn geweest. 

Ter ere van deze fictieve indie academy werken Cinetol en Excelsior Recordings samen met Kunst en Economie-student Puck Stoelinga, die met haar afstudeerproject de rol van vrouwelijk talent in de rockindustrie heeft onderzocht. Ze nodigen drie opkomende bands uit, The Earwurms, Poodle en Vulva, alledrie vol van vrouwelijk talent.  

Met:

Vulva
VULVA is een Rotterdams postpunk/stoner-doom duo bestaande uit Kim Hoorweg en Nadya van Osnabrugge. Heftig beïnvloed door bands zoals Kyuss, OM, IDLES en Viagra Boys gaat het tijdens de set van trage slepende riffs naar repetitieve maar snelle beukende herrie. Ze spelen hard. Dan weet je dat. 

Poodle 
Samengekomen in 2020, Poodle is een vijfkoppige band uit Rotterdam en Utrecht. Poodle maakt fluffy garagerock: eigenwijze, uptempo gitaarliedjes met een goede mix van percussie waarvan je wilt dansen. De nummers van Poodle gaan onder andere over de onzekerheden van het jongvolwassenen bestaan, met daar tegenover staan hun geestige teksten over huisdieren en tandartsen. Ondanks hun ontstaan in een onhandig jaar doen ze niks liever dan een goede liveshow opzetten, waar ze ook zeker goed in zijn. De muziek kan je doen denken aan Wet leg, FIDLAR, FEET en Iguana Death Cult.  

The Earwurms
Zelfs in middeleeuwse wetenschappelijke teksten wordt geïmpliceerd dat de oorwurm in iemands brein kan nestelen, al kruipend kunnen ze schade aanrichten. Deze angst veroorzaakt het mysterieuze imago van de oorworm. Ze worden op afstand gehouden. Velen zijn bang dat ze bijten. Hun naam oorwurm, heeft verschillende mogelijke oorsprongen. The Earwurms maken conceptuele punk, gespeeld door toevallig 3 vrouwen, met hartige woorden en een mikmak aan geluid. The Earwurms hebben onlangs hun eerste album opgenomen, dat binnenkort wordt uitgebracht, hun single “Butterflies” is nu te luisteren.

-info-
Datum | 18 Mei
Deuren | 20:00
Aanvang | 20:30

Select tickets
Standard ticket € 10.50
No longer available
Subtotal € 0,00
Service costs (€0,60 per ticket*)€ 0,00
Total € 0,00
* After covering the transaction costs, the remaining money is used to keep the Amsterdam Alternative newspaper available for free