Saturday 02 April
Tickets Cinetol // 20:00 // € 10
Tiigre - EP Release (Support: JELTE)
Genre: indie
Open: 20:00 - 23:00 hrs
Tickets: € 10
Line up: Tiigre, JELTE

Tiigre | EP Release

Tiigre was geboren in Amsterdam in 2018, en heeft een stijl ontwikkeld waarbij ze zoete zachte maar toch sterke boodschappen naar het publiek brengen, met zachte fijne rockgitaren, zwevende vocalen en aangename harmonieën. Aangestuurd door frontvrouw Marta Arpini, die solo genomineerd werd voor de Edison Award, zijn ze al een tijdje goed aan het werk. De band staat in de finale voor de Amsterdamse popprijs, en heeft Duitsland en Italië al door getourd. 

Hun eerste EP komt in april uit, en de show van vanavond is de officiële release show. Eerste single I Want To Watch You Be Happy is al te luisteren, een zonnige, romantisch nummer met verrassend interessante  instrumentatie, en een zeer goed voorproefje voor de EP én het concert. The Daily Indie was al fan: "Deze band schrijft dromerige en harmonieuze liedjes waar je langzaam maar zeker in verdwaalt tot de band je helemaal in zijn greep heeft". En jij na deze show ook.

Tiigre | Website

Support: JELTE

Jelte is een 20-jarige multi-instrumentalist en songwriter, geboren in Amsterdam maar opgegroeid in een klein Belgisch dorpje. Hij is geïnspireerd door muziek van de sixties tot de nineties, met als belangrijkste invloeden Prince, Elton John en David Bowie. Zijn muziek klinkt nostalgisch, maar met een modern geluid.

JELTE | Site

INFO
Datum | 2 april
Deuren | 20:00
Show | 20:30
Tickets | €10

Select tickets
Standard ticket € 10.00
No longer available
Subtotal € 0,00
Service costs (€0,60 per ticket*)€ 0,00
Total € 0,00
* After covering the transaction costs, the remaining money is used to keep the Amsterdam Alternative newspaper available for free