Sunday 10 July
Tickets Cinetol // 15:00 // € 7,50
PROTESTKUNST minifest | I.s.m. CVA en XR Fashion Action
Genre: Activisme en Protestkunst, hiphop, soul, punk
Open: 15:00 - 01:00 hrs
Tickets: € 7,50
Line up: YOUth ACT, XR Fashion Action, Benjamin Fro, Jan Modaal

PROTESTKUNST mini-fest | I.s.m. CVA + XR Fashion Action

Er is veel gaande in de wereld, waarin activisme en protest een grote rol spelen. Tijdens PROTESTKUNST staan activisme en protest in kunst en cultuur centraal. In samenwerking met verschillende partners, waaronder het Conservatorium van Amsterdam en XR Fashion Action, belichten we de verschillende manieren waarop kunst en cultuur een rol kunnen spelen in activisme. Wat je kan verwachten? Muziek, workshops, talks, exposities en meer. Laat je inspireren en activeren!

De Etage | Hosted by XR Fashion Action

Programma:
Kledingruil markt
Repair workshop
+ more tba 

???????? ???????????????????????????? ????????????????????????
XR Fashion Action spreekt zich uit over klimaatverandering en inspireert onder het motto “Reduce, Reuse, Refuse, Rewear, Repair, Rebel” om je weg te bewegen van de vervuilende fast fashion industry om zo bij te dragen aan een schonere toekomst en fashion industry. Door middel van protesten, events en workshop zetten ze zich in voor een schone en rechtvaardige mode industrie.

 

De Zaal | Hosted by CVA en Cinetol

Jan Modaal
Jan Modaal schrijft punk smartlappen. Zijn debuut “Wil je dood ofzo?” is uitgekomen in 2020. In vier snijdende, scheurende stukken zet Jan zijn visie op de wereld uiteen. Hard, aanstekelijk en recht voor zijn raap. Jan Modaal is de man van het volk, de schelle stem van een generatie.

Benjamin Fro
Benjamin Fro is een rapper en zanger die met een unieke mix van hip-hop, soul en jazz probeert verschillende genres en mensen bij elkaar te brengen. In zijn scherpe lyrics verkent hij thema’s als identiteit, gentrificatie en spiritualiteit in een wereld waarin geld en status boven alles staan. Voor zijn verschillende singles en EP’s werkte hij o.a. samen met artiesten als Akwasi, Halder en .Multibeat

Meer acts + DJ’s TBA.

 

De Tuin | Backyard Stories 

Het begon in 2019 in een tuin in Melbourne volgepropt met vrienden en overleefde de pandemie als podcast. Backyard Stories werd geboren uit een liefde voor storytelling. Gedurende een event wordt er ruimte gecreëerd voor zowel gevorderde als beginnende storytellers om op een geselecteerde prompt te reageren in de vorm van een short story. Deze short stories worden voorgedragen tijdens Backyard Stories in een informele, relaxte setting. In 2022 reist Backyard Stories naar New York City, Amsterdam en Londen. Tijdens PROTESTKUNST zal Backyard Stories een event hosten met het thema HOOP.
Check de podcast hier: https://spoti.fi/3m95WYa

 

Tolbar | Expositie: BRÖST 

De serie ‘BRÖST’ is een fotoserie van blote borsten. Wat vinden we mooi en waarom? En in wat voor context zijn we gewend borsten naakt te zien? Kunnen borsten bijvoorbeeld ook grappig, koninklijk, verlegen of gezellig zijn, in plaats van alleen maar seksueel? Met onze serie proberen we de schoonheidsnorm op te rekken. Elke plooi, rimpel, elk haartje, is van iemand die je zou kunnen kennen.

Meer acts + DJ’s TBA.

———————

INFO
NIEUWE Datum | zondag 10 juli 
Tijden | 15:00 - laat
Tickets | 7,50
Gereduceerd tarief* | 5,00 
Facebook event | link 

*Voor studenten van het Conservatorium van Amsterdam bieden we een gereduceerd tarief aan

———————

Praktische Informatie:

We volgen voor dit evenement de actuele maatregelen van het RIVM. Bekijk deze hier. Dit event is niet volledig rolstoeltoegankelijk. Bij vragen kan je mailen naar info@cinetol.nl.

 

Select tickets
Standard ticket € 7.50
Available until 10 July 2022, 20:00
Gereduceerd Tarief € 5.00
Available until 10 July 2022, 15:00
Subtotal € 0,00
Service costs (€0,60 per ticket*)€ 0,00
Total € 0,00
* After covering the transaction costs, the remaining money is used to keep the Amsterdam Alternative newspaper available for free