Sunday 10 July
Tickets Cinetol // 15:00 // € 7,50
PROTESTKUNST minifest | I.s.m. CVA en XR Fashion Action
Genre: Activisme en Protestkunst, hiphop, soul, punk
Open: 15:00 - 01:00 hrs
Tickets: € 7,50
Line up: YOUth ACT, XR Fashion Action, Benjamin Fro, Jan Modaal, Mx., FRÉ

PROTESTKUNST mini-fest | I.s.m. CVA + XR Fashion Action

Er is veel gaande in de wereld, waarin activisme en protest een grote rol spelen. Tijdens PROTESTKUNST staan activisme en protest in kunst en cultuur centraal. In samenwerking met verschillende partners, waaronder het Conservatorium van Amsterdam en XR Fashion Action, belichten we de verschillende manieren waarop kunst en cultuur een rol kunnen spelen in activisme. Wat je kan verwachten? Muziek, workshops, talks, exposities en meer. Laat je inspireren en activeren!

Hosted by XR Fashion Action

Programma:
Kledingruilmarkt
Repair workshop

Dragworkshop van House of Extinction

XR Fashion Action spreekt zich uit over klimaatverandering en inspireert onder het motto “Reduce, Reuse, Refuse, Rewear, Repair, Rebel” om je weg te bewegen van de vervuilende fast fashion industry om zo bij te dragen aan een schonere toekomst en fashion industry. Door middel van protesten, events en workshop zetten ze zich in voor een schone en rechtvaardige mode industrie.

House of Extinction verzorgt een workshop drag, met performances, en een cursus genderhokjes breken. House of Extinction strijd tot het bittere einde, gewapend met ecoglitterbommen en stilletohakken.

Muziek | De Zaal | Hosted by CVA en Cinetol

Panel Activisme in Muziek
Fré, Jan Modaal en Mx. gaan in gesprek onder leiding van Xillan Macrooy rondom thema activisme in muziek. Xillan is Surinaams-Nederlands muzikant die zijn culturele invloeden combineert., Eerder stond hij zijn EP Release voor de release van zijn EP Crowning Gods.

Muziekprogramma

Jan Modaal
Jan Modaal schrijft punk smartlappen. Zijn debuut “Wil je dood ofzo?” is uitgekomen in 2020. In vier snijdende, scheurende stukken zet Jan zijn visie op de wereld uiteen. Hard, aanstekelijk en recht voor zijn raap. Jan Modaal is de man van het volk, de schelle stem van een generatie.

Benjamin Fro
Benjamin Fro is een rapper en zanger die met een unieke mix van hip-hop, soul en jazz probeert verschillende genres en mensen bij elkaar te brengen. In zijn scherpe lyrics verkent hij thema’s als identiteit, gentrificatie en spiritualiteit in een wereld waarin geld en status boven alles staan. Voor zijn verschillende singles en EP’s werkte hij o.a. samen met artiesten als Akwasi, Halder en .Multibeat

Fré
FRÉ schrijft de meeste van haar songs bij zonsopgang, als de wereld nog stil is en haar innerlijke criticus nog ligt te slapen. Op dit moment werkt ze aan een nieuwe EP met als thema vrouwelijkheid. De muziek brengt FRÉ in een intrigerend muzikaal landschap, met invloeden van artiesten als Sufjan Stevens, Kimbra en Bon Iver. Naast het podium is FRÉ medeoprichter van MDE NL, de Nederlandse tak van de internationale organisatie Music Declares Emergency. Met muzikanten, professionals uit de muziekindustrie en milieuwetenschappers verklaart ze een klimaat- en milieu-noodsituatie en roept ze op tot onmiddellijke actie om het milieu en al het leven op aarde te beschermen. 

Mx. 
‘Niet nog een coming-of-age-verhaal. toch? Hebben we al duizend keer gehoord.’ Als je dat denkt is Mx. hier om te vertellen dat je fout zit. Mx. besloot representatie van nonbinaire personen zelf op zich te nemen. Het resultaat is goudeerlijke queer indiefolk, waar van gaat springen en huilen tegelijk. Mx. is het project van Tisha Smit, en ook de Engelse aanhef voor wie meneer of mevrouw niet past.

Backyard Stories 

Het begon in 2019 in een tuin in Melbourne volgepropt met vrienden en overleefde de pandemie als podcast. Backyard Stories werd geboren uit een liefde voor storytelling. Gedurende een event wordt er ruimte gecreëerd voor zowel gevorderde als beginnende storytellers om op een geselecteerde prompt te reageren in de vorm van een short story. Deze short stories worden voorgedragen tijdens Backyard Stories in een informele, relaxte setting. In 2022 reist Backyard Stories naar New York City, Amsterdam en Londen. Tijdens PROTESTKUNST zal Backyard Stories een event hosten met het thema HOOP.
Check de podcast hier: https://spoti.fi/3m95WYa

———————

INFO
NIEUWE Datum | zondag 10 juli 
Tijden | 15:00 - laat
Tickets | 7,50
Studentenprijs | 5,00 
Facebook event | link 

———————

Praktische Informatie:

We volgen voor dit evenement de actuele maatregelen van het RIVM. Bekijk deze hier. Dit event is niet volledig rolstoeltoegankelijk. Bij vragen kan je mailen naar info@cinetol.nl.

 

Select tickets
Standard ticket € 7.50
No longer available
Gereduceerd Tarief € 5.00
No longer available
Subtotal € 0,00
Service costs (€0,60 per ticket*)€ 0,00
Total € 0,00
* After covering the transaction costs, the remaining money is used to keep the Amsterdam Alternative newspaper available for free