Wednesday 30 March
Tickets Cinetol // 20:00 // € 11
DBG & Cinetol presenteren: EMY + Bahghi + Wanthanee
Genre: neosoul, indie, folk
Open: 20:00 - 22:30 hrs
Tickets: € 11
Line up: Wanthanee, EMY, Bahghi

DBG & Cinetol presenteren:

Het is geen geheim dat een verscheidenheid aan muzikaal talent bij onze zuiderburen huist en daarvan genieten we hier graag mee. Daarom slaan Cinetol en Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond de handen ineen om een paar van deze Vlaamse parels en Nederlandse talenten een podium te geven. De vorige editie was een zeer succesvolle en stijf uitverkochte avond, toendertijd met Ivy Falls, Noa Lee en Eva Serena, en we zijn blij eindelijk een tweede editie te kunnen organiseren.

EMY

De neosoul van EMY kijkt met een open blik naar de wereld, en bezingt wat ze daar tegenkomt. Wat begon als zangeres Emy Kabouré en haar akoestische gitaar werd in 2019 een echte band, met elektrische gitaar en drums van Brian Bogaert en Sander Huys, om Kabouré’s soulvolle stem te omlijnen. Het nieuwe geluid is rijk en intens, eerste single Freestyle uit 2020 toont aan dat EMY niet bang is voor effectpedalen, en de recente opvolger Inconvenient combineert zwoele soul met door Pink Floyd geïnspireerde gitaren. Kabourés stem en Huys’ drums halen herkenbaar invloeden uit Amerikaanse en Afrikaanse neosoul, maar verwacht geen kopie van deze genres. Het unieke geluid van EMY stijgt met de juiste hoeveelheid bombast boven genres uit.

Wanthanee

Wanthanee, ‘de nachtegaal van De Panne’ en  winnares van Studio Brussels De Nieuwe Lichting-prijs, maakt rijke, warme indiefolk. Gewapend met een akoestische gitaar, soundscape-producties en een prachtige stem met enorm bereik maakt ze muziek die klinkt als een schouder om op uit te huilen terwijl de zon langzaam doorbreekt. Hoewel vaak vergeleken met London Grammar’s Hannah Reid, brengt Wanthanee een uniek perspectief, zingend over haar eigen liefde, leven en identiteit, met rijke arrangementen als begeleiding. Muziek die een hele zaal stil kan krijgen.

 ‘...een eenvoud die haar doet lijken op een fijn geslepen diamant waarvan het licht feilloos tevoorschijn komt. Alles lijkt vanzelfsprekend te zijn. Wanthanee's stem is net zo rustgevend als haar zachte liedjes.” - Le Soir (***)

Bahghi

Voor het Nederlandse deel van de avond verwelkomen we de Amsterdamse Bahghi. Geinspireerd door onder andere Erykah Badu, Billie Holiday en de Sudanese Azara Alhai maakt Bahghi positieve, meeslepende neosoul, met als doel om je met elk nummer een beetje beter te laten voelen. Met haar engelachtige stem verwelkomt ze je in haar wereld, waarin ze constant onderweg is, zowel buiten de deur als in haarzelf. Haar debuut-EP This Room is recent uitgekomen, waarin ze overgestapt is naar akoestische gitaararrangementen, na een aantal singles met volledige band. Dit vermindert de rijkdom van haar muziek zeker niet, maar toont aan hoe veelzijdig ze wel niet is, wat ze ook zeker naar haar shows zal vertalen. 

INFO
Datum | 30 Maart 2022
Deuren | 20:00
Aanvang | 20:30
Tickets | €11
Facebook event | link 
Deze show is gratis toegankelijk voor leden van We Are Public

Coronamaatregelen
We volgen voor dit evenement de actuele maatregelen van het RIVM. Bekijk deze hier. Bij vragen kan je mailen naar info@cinetol.nl.

Select tickets
Standard ticket € 11.00
No longer available
Subtotal € 0,00
Service costs (€0,60 per ticket*)€ 0,00
Total € 0,00
* After covering the transaction costs, the remaining money is used to keep the Amsterdam Alternative newspaper available for free