Thursday 21 April
Tickets Cinetol // 20:00 // € 12,50
Cinetol Presents: Shelter Boy (DE) (+ support: FIEP)
Genre: Dreampop, Indierock, Britpop
Open: 20:00 - 22:30 hrs
Tickets: € 12,50
Line up: Shelter Boy (DE), FIEP

Shelter Boy (DE) 

Shelter Boy (bekend van Shelly Family en Still Trees) heeft zijn eigen kenmerkende stijl gecreëerd en combineert dromerige gitaargeluiden met rauwe zang. Het resultaat ligt tussen indierock en britpop. Lange dagen en nog langere nachten inspireren zijn liedjes, die hij thuis in zijn appartement schrijft en waar hij ook zijn demo's maakt. In zijn solo show zal hij een sfeer van liefde en jeugdige frivoliteit overbrengen. 

Hij leidt zichzelf af van zijn emotionele, complexe wereld door hier op verfrissend luchtige wijze over te schrijven. Op zijn vorige EP Mirage Morning (2019) vind je dan ook het heen en weer vallen van de euforie na een succesvolle backside heel-flip naar de worstelingen van het dagelijks leven terug. Zijn nieuwste release Failure Familiar (2021) kun je hier luisteren.

Denk aan: King Krule, Mac DeMarco 

Heeft verschillende shows gedaan met Boy Pablo en is het voorprogramma geweest van Gus Dapperton, Yakob Ogawa en Omar Apollo. Dit jaar is hij ook te zien op Eurosonic. In Duitsland stond Shelter Boy op festivals als Reeperbahn, Artlake, Immergut en Rocken Am Brocken. 

Shelly brengt vakkundig de eerdere Brit-pop terug en het ziet er verbazingwekkend goed uit. - Diffus (DE)

Spotify
YouTube
Instagram: @shelterboyofficial 

Support: FIEP

Met een muziekopleiding, een studie aan de kunstacademie en deelname aan verschillende muzikale projecten op zak, besloot frontvrouw Veerle Suzanna Driessen dat het tijd was om zich te focussen op wat ze echt wilde maken. Het resultaat: de catchy vernuftige postpunk-songs van FIEP die in je hoofd blijven hangen en je in een oranje wolk laten verdwijnen. Met enkel een aantal demo's op zak werd ze geselecteerd voor de Amsterdamse Popprijs en bereikte ze de finale. Inmiddels ligt er een EP op de planken. De eerste single verschijnt in het voorjaar van 2022.

Afgelopen zomer formeerde ze een liveband met leden van o.a. Bongloard en TAPE TOY. Liefhebbers van Phoebe Bridgers, Porridge Radio en Fontaines D.C. zijn bij FIEP aan het juiste adres.

Instagram: @veerlefiep

INFO 
Datum | Donderdag 21 april
Doors | 20:00
Showtime | 20:30
Tickets | €12,50 
Facebookevent | link

Coronamaatregelen
We volgen voor dit evenement de actuele maatregelen van het RIVM. Bekijk deze hier. Bij vragen kan je mailen naar info@cinetol.nl.

Select tickets
Standard ticket € 12.50
No longer available
Subtotal € 0,00
Service costs (€0,60 per ticket*)€ 0,00
Total € 0,00
* After covering the transaction costs, the remaining money is used to keep the Amsterdam Alternative newspaper available for free