Friday 15 April
Tickets Cinetol // 20:00 // € 10
Album Release: Johnny & the Dinosaurs (Support: The Lasses) | New Date
Genre: American Folk, Rockabilly, Indie-folk
Open: 20:00 - 20:30 hrs
Tickets: € 10
Line up: Johnny & the Dinosaurs, The Lasses

Album Release: Johnny & the Dinosaurs (Support: The Lasses)

Gitarist en songwriter Johnny is een geboren Amsterdammer, maar staat midden in de Amerikaanse folktraditie. Akoestisch gitaarspel en een collectie cowboy-akkoorden vormen de basis van zijn debuut-album ‘Collecting Dinosaurs’, waarop folk, rockabilly en exotica elkaar ontmoeten. Meer dan hier en daar een baslijntje, drums, een pedal steel of synthesizer heeft Johnny niet nodig voor zijn lo-fi indie-folkgeluid.

Johnny maakt de nostalgie van de jaren-negentighobby voelbaar op Collecting Dinosaurs. Een rauw en intiem debuut, waarin Johnny samen met zijn band the Dinosaurs de mogelijkheden van zelf-gebouwde buizenapparatuur en fifties-microfoons verkent. Invloeden van Neil Young, Beck en Mark Knopfler klinken door in het veelzijdige album, dat werd opgenomen op old school tape-machines en gemasterd door Grammy-genomineerde Attie Bauw (The Scorpions, Judas Priest).

Spotify: https://bit.ly/Johnny-Spoti
YouTube: https://bit.ly/Johnny-YT
Instagram: @johnnymusic.nl

Special Guest: The Lasses
Sophie Janna en Margot Merah touren de hele wereld over met hun Schotse, Ierse en Amerikaanse folkrepertoire en intieme, zelfgeschreven liedjes. En dat terwijl ze eerder zongen samen dan spraken, tijdens een sessie in de Ierse pub Mulligans in Amsterdam. De mooie mix van hun stemmen, de onaangetaste zangstijl en de keuze van liedjes maken hen tot een veelgevraagd duo in de internationale folkscène. Zichzelf begeleidend op bodhrán, tenor ukelele en gitaar, staat hun geweldige vocale harmonie altijd centraal. De afgelopen jaren toerden ze door Nederland, België, Duitsland, Schotland, Engeland, de Verenigde Staten, Canada en Japan. Ze presenteerden hun vierde album 'Undone' in een uitverkocht Paradiso en het album stond enkele maanden op #1 in de Euro-Americana-hitlijst.

Spotify: https://bit.ly/TheLasses-Spoti
YouTube: https://bit.ly/TheLasses-YT
Instagram: @lassesnl

INFO
Datum | vrijdag 15 april (new date)
Doors | 20:00
Showtime | 20:30
Tickets | €10,-
Facebook-event | link

Coronamaatregelen
We volgen voor dit evenement de actuele maatregelen van het RIVM. Bekijk deze hier. Bij vragen kan je mailen naar info@cinetol.nl.

Select tickets
Standard ticket € 10.00
No longer available
Subtotal € 0,00
Service costs (€0,60 per ticket*)€ 0,00
Total € 0,00
* After covering the transaction costs, the remaining money is used to keep the Amsterdam Alternative newspaper available for free