Wednesday 06 October
Tickets Cinetol // 20:00 // € 7,50
Cursus Jazz | Swing, Dance Craze en Rhythm and Blues
Genre: Jazz geschiedenis
Open: 20:00 - 22:00 hrs
Tickets: € 7,50
Line up: Armando Cairo

In de cursusreeks jazz wordt er dieper in gegaan op de geschiedenis en het ontstaan van deze inspirerende muziekstroming. De docent heeft een cursus ontworpen waar aan de hand van verscheidene beeld- en muziekfragmenten er kennis wordt gemaakt met de belangrijkste jazz muzikanten. De rol van deze jazz muzikanten wordt benadrukt en hun verhouding tot andere jazz stilisten en stijlen toegelicht. De docent houdt van een interactieve bijeenkomst en gaat graag in gesprek met de deelnemers van de cursisten.

De opbouw van de cursus is thematisch, elke avond wordt er middels een nieuw thema een stukje geschiedenis verteld. Deze avond heeft het thema: Big bands en Dance Craze.

De andere data zijn: 

29/09 - Van New Orleans naar het Noorden

20/10 - Be Bop, Hard Bop en Soul Jazz 

27/10 - Popmuziek, Flowerpower en de invloed op Jazz 

Over de docent
Armando Cairo speelt tenorsaxofoon en drums. Hij is componist en arrangeur en geeft 38 jaar Jazz Improvisatie Workshops. Hij leidt het Armando Cairo Quartet waarmee hij o.a. in de Verenigde Staten en 4x op het Northsea Jazz Festival optrad. Het Quartet brengt eind dit jaar een nieuwe CD uit. Daarnaast speelt hij drums in het Michel Carlos Trio en MDM (Monk Duke Mingus).

INFO 
Datum | woensdag 6 oktober 
Aanvang | 20:00 
Duur | 2 uur 
Tickets per les | 7,50 

Een passe-partout voor de hele cursus koop je hier 

Coronamaatregelen 
Bij de cursus is er in kader van de Coronarichtlijnen zitplek voor 56 man publiek. Hierbij maken we gebruik van het Testen voor Toegang systeem en hoeft er geen 1,5 meter afstand bewaard te worden. Wel moet je voor toegang tot deze cursus een geldig herstelbewijs (max. 6 maanden oud), vaccinatiebewijs of negatief test bewijs bij je hebben. Je kan hiervoor gebruik maken van de Coronacheck-app.

Select tickets
Ticket 06/10 € 7.50
No longer available
Subtotal € 0,00
Service costs (€0,60 per ticket*)€ 0,00
Total € 0,00
* After covering the transaction costs, the remaining money is used to keep the Amsterdam Alternative newspaper available for free