Thursday 28 October
Tickets Cinetol // 19:30 // € 10
Cinetol presents: Magnetic Spacemen + Bongloard
Genre: Garage, Rock, Postpunk
Open: 19:30 - 22:00 hrs
Tickets: € 10
Line up: Magnetic Spacemen, Bongloard

Cinetol presents: Magnetic Spacemen + Bongloard 

Magnetic Spacemen 

Magnetic Spacemen brengt hét feest om je na lange tijd weer eens goed aan over te geven en je flink doet verlangen naar een volle beukende pit. Een onvervalste mix van gruizige garagerock, surfy postpunk en 60’s beat, verpakt in catchy songs en een strak-van-de-energie-staande show vol met onvoorspelbare gekte. Dit bewees de band al als voorprogramma van FIDLAR in Amsterdam en Berlijn en tijdens de 2 UK tours met VANT. Voor wie de band nog niet kent, file under acts als: Oh Sees, FIDLAR, Pixies, Meatbodies en together PANGEA. In September verschijnt de tweede plaat 'Papoya Poya', die werd opgenomen in een leegstaande club in Den Haag, waar alles op een analoge tape werd geslingerd door bassist Redmer Kamsma.  De spanning rondom de pandemie, de angst, de illegale sfeer van rondhangen, de onbezorgdheid die bij het vuilnis kon en de onzekerheid over de toekomst geven de plaat een extra urgente trap onder zijn kont na. Met kersverse nummers en een charismatische live-act staat Magnetic Spacemen garant voor een flinke bonk energie.

Bongloard 

"... een extreem goed debuut. Whoo Yeah is smerige, ruige herrie waarop je niks anderskunt doen dan dansen (lees: stuiptrekkendmet je ledematen schokken) en bier drinken (lees: drank tegen de muur aan smijten.)" Dit enthusiamse van Daily Indie voor Bongloard delen we helemaal. Met fuzz gitaren, felle bass riffs en beukende drums, gaat deze in Utrecht geboren band de boel te verbouwen. Met hun harde garage rock is hier nog niet de helft over gezegd. Geïnspireerd door oa. Thee oh Sees en Ty Segall zullen de (ex-)leden van FFOOSS, Palmsy en Speak Easy onze concert zaal met de grond gelijk maken. Dit bewezen ze onder andere al tijdens hun keiharde performances als OOR- en NVMTH-talent tijdens de Popronde 2019, waar ze een van de meest geboekte bands van het festival waren. 

INFO 
Datum | 28 oktober 2021 
Doors | 19:30 
Showtime | 20:00 
Tickets | 10,-

Select tickets
Ticket 19:30 € 10.00
Available until 28 October 2021, 19:30
Subtotal € 0,00
Service costs (€0,60 per ticket*)€ 0,00
Total € 0,00
* After covering the transaction costs, the remaining money is used to keep the Amsterdam Alternative newspaper available for free