Tuesday 06 July
Tickets Cinetol // 19:30 // € 11
De Brakke Grond presenteert: Rosa Butsi x Josimar Gomes x Ratmosphere (ism Sound Track) | Uitverkocht
Genre: indie, poprock, soul, R&B
Open: 19:30 - 22:30 hrs
Tickets: € 11
Line up: Rosa Butsi, Josimar Gomes, Ratmosphere

Het is geen geheim dat een verscheidenheid aan muzikaal talent bij onze zuiderburen huist en daarvan genieten we hier graag mee. Daarom slaan Cinetol, VI.BE, Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond en The Daily Indie de handen ineen om een paar van deze Vlaamse parels en Nederlands talent een podium te geven en kennis te laten maken met het Amsterdamse publiek.

Rosa Butsi (BE)
Rosa Butsi, voorheen Roos Denayer, is Soundtrack winnares 2020 en artist in residence in Het Depot (Leuven). Haar muzikale genen erfde ze van haar Hongaarse oma, wiens naam perfect fungeert als alter ego. “Circle One", de debuut EP van Rosa Butsi is een uniek muzikaal project waarbij ze zich per nummer door verschillende muzikanten uit haar vriendenkring liet inspireren en begeleiden. "Hele mooie meanderende jazzy gitaarcomposities, die op de juiste momenten verrassen en eventegen de stroom ingaan. De zachte stem van Roos maakt het helemaal af”, aldus radiopresentatrice Ayco Duyster.

Josimar Gomes (NL)
Rotterdams talent Josimar Gomes is bekend van zijn diversiteit als artiest/songschrijver & mixt zo de verschillende stijlen van Soul, Hiphop & Rnb in zijn eigen repertoire. Vorig jaar dropte hij een tal van singles; van de geromantiseerde 'Her Tone' tot aan de reality check van 'The Black Experience'. Ook heeft hij vorig jaar de bladen Vogue & Elle bereikt met zijn muziek. Dit jaar is hij geselecteerd voor de Popronde.

Ratmosphere (BE)
Met Ratmosphere maken de broers Serruys kitscherige en sleazy outsider pop die flirt met kapotte disco en fonkelende 80’s gitaarsolo’s. Als graag geziene toursupport van o.a. Balthazar, Warhaus, Jaguar Jaguar en Black Box Revelation speelde de band al vele show in het buitenland. Dichter thuis kregen ze reeds een spot op het prestigieuze Theater aan Zee (Oostende) zaten ze in de selectie voor Humo’s Rock Rally en werden ze laureaat van het Sound Track kansenparcours.

Info
Dinsdag 6 juli
Doors | 19:30
Showtime | 20:00
Tickets | 12,50 (Uitverkocht) 

Bekijk het concert via de livestream 

Over de organisatoren
VI.BE (aanspreekpunt voor artiesten & muzieksector in Vlaanderen & Brussel) en de livesector organiseren tweejaarlijks Sound Track, een breedgedragen podium- en kansenparcours voor artiesten met talent en ambitie. Op uitnodiging van Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond trekken laureaten Rosa Butsi, Jibran, Ratmosphere en Coline & Toitoine tussen 5 en 9 juli naar Amsterdam voor vijf dagen creatie, ontmoeting, exposure én speelkansen.

Om deze talenten met het Nederlandse publiek te delen, hebben ze de samenwerking opgezocht met Cinetol die op hun beurt Nederlands talent GUYY en Josimar Gomes uitgenodigd om de avonden compleet te maken. De avond is ook in samenwerking met The Daily Indie.

Coronamaatregelen
Bij het concert is er in kader van de Coronarichtlijnen plek voor 28 man publiek. Hierbij houden we rekening met de voorgeschreven 1,5 afstand. Gelieve dit te respecteren ivm de gezondheid van de medebezoekers ♡

 

Select tickets
Standard Ticket € 11.00
No longer available
Subtotal € 0,00
Service costs (€0,60 per ticket*)€ 0,00
Total € 0,00
* After covering the transaction costs, the remaining money is used to keep the Amsterdam Alternative newspaper available for free