Saturday 15 June
Tickets Cinetol // 20:45 // € 11
Athens Collective
Genre: mediterraans, Grieks, folk
Open: 20:45 - 23:00 hrs
Tickets: € 11
Line up: Athens Collective

Athens Collective

Athens Collective is een Griekse muziekgroep bestaande uit vijf leden, met roots in Athene en Nederland. Het vijftal, bestaande uit Demis, Bart, Dimitris, Katerina en Christos brengt de warme, authentieke melodieën van de straten van Athene naar Nederland. Bij een concert van Athens Collective waan je je direct in de muziekscene van het bruisende Athene, waarin de bouzouki (traditioneel Grieks snaarinstrument) ook vandaag de dag nog springlevend is, en dat voel je!

Het instrument staat dan ook centraal in Athens Collective. Het collectief kent twee bouzoukispelers, Demis en Bart, beide in Nederland geboren, maar van kleins af aan geraakt door deze bijzondere klanken. Demis zingt daarbij ook, samen met Katerina die jarenlang werkte als professionele zangeres in Athene en het kleurrijke Atheense nachtleven als geen ander kent. Christos en Dimitris, ook beide gepokt en gemazeld in de Atheense muziekscene, begeleiden het gezelschap op gitaar, piano én zang. Athens Collective laat zien hoe divers, verrassend en springlevend de authentieke Griekse muziek nog altijd is en laat je voor even de Griekse zon op je huid voelen. 

Het concert in Amsterdam zal in het teken staan van een van de belangrijkste Griekse componisten en tekstschrijvers in de afgelopen decennia, Stavros Kougioumtzis. Diverse Griekse artiesten zoals Anna Vissi en Giorgos Dalaras hebben hun glansrijke carrières te danken aan de liederen van deze componist. Gedurende de avond zal er tevens verteld worden over het leven van Kougioumtzis, zijn inspiratiebronnen, zijn twijfels en hoe je een Kougioumtzis liedje kan herkennen aan de vogeltjes in de songteksten. 

Voor dit concert zijn er vijftig sta plaatsen (€11) beschikbaar en vijftig zitplekken (€15).

Instagram | @athenscollectivenl

-INFO-

Datum | 15 juni
Locatie |  Zaal
Deuren | 20:45
Aanvang | 21:15
Tickets | €11 regular tickets | €15 seated tickets | link
Facebook event | Link

Praktische informatie
Deze show is rolstoeltoegankelijk. Heb je verder vragen over de toegankelijkheid van Cinetol, lukt het niet om online een kaartje te kopen of heb je een andere vraag? Bel ons op 020 248 0186, we zijn bereikbaar op kantoordagen tussen 10:00 – 18:00. Per mail contact opnemen kan ook via info@cinetol.nl.

Select tickets
Standard ticket € 11.00
Available until 15 June 2024, 21:30
Seated ticket € 15.00
SOLD OUT
Subtotal € 0,00
Service costs (€0,60 per ticket*)€ 0,00
Total € 0,00
* After covering the transaction costs, the remaining money is used to keep the Amsterdam Alternative newspaper available for free