Issue #026 Published: 15-10-2019 // Written by:

Amsterdam Danst Ergens Voor 2019 - Dansen buiten de lijntjes

Zaterdag 19 oktober is het weer zover: dan dansen wij voor de zevende keer dwars door de straten van Amsterdam! Om op te komen voor de vrije, kunstzinnige en experimentele ruimtes die de stad kleur geven.

Onze Vrijplaatsen staan onder toenemende druk. De ontruiming van ADM afgelopen januari staat in ons aller geheugen gegrift. Het einde van het huidige Bajesdorp is ook in zicht. Bouwdrift en winstbejag bepalen steeds meer de sfeer en het aanzicht van de stad.
Ruimte waar creatieve en maatschappelijke waarde boven financiële waarde staat, is schaars. We moeten strijden voor het behoud van deze plekken, voor een herwaardering van deze onmisbare voedingsbodem van de stad.

De linkse coalitie die sinds mei 2018 onze stad bestuurt, spreekt over het beschermen van de geroemde rafelranden. Maar ondertussen worden geen echte daden bij die woorden gevoegd. Daarom is het juist nu extra belangrijk om onze stem te laten horen. Hoe willen wij dat onze toekomstige stad eruit ziet?

Sinds 2013 is onze parade gegroeid naar meer dan tien wagens, 40 vrijwilligers en 4000 deelnemers. Dit jaar hebben we voor het eerst extra geld nodig om ADEV te bekostigen. Want dansen voor vrije ruimte is helaas niet gratis. Wel voor de deelnemers, maar niet voor de organisatie.

We hebben jouw steun nodig om ADEV dit jaar weer tot een succes te maken. Natuurlijk door samen met ons buiten de lijntjes te dansen. Daarnaast zijn we een crowdfunding campagne gestart om onze stand van knaken te verbeteren.

Help jij mee om het geluid van onze vrijplaatsen te versterken?
Ga naar www.adev.nu en draag bij wat jij kan missen!

 

Tot 19 oktober! Hou onze website en Facebook pagina in de gaten voor meer informatie.