Use the buttons to browse through the AA articles archive or to find out more about the newspaper and distribution.
27/10/2015 / Issue #002 / Text: A. Snijboon

Zomer in Amsterdam: State of Play

Vanaf 4 juli opent een nieuwe speelruimte op het NDSM terrein in Amsterdam-Noord . Vlak bij de fietsbrug en restaurant Noorderlicht staat de door Edwin van Vliet ontworpen en gebouwde circustent waarin de ‘State of Play’ is uitgeroepen.

Initiatiefneemster Caroline Lindo – maakster van opvallende objecten als schommels, hangmatten en hemelsbrede dromenvangers van gerecycled textiel - legt uit: “State of Play is letterlijk en figuurlijk een speeltuin voor volwassenen, het is zowel een speelse staat van zijn als een vrijstaat, een plek waar wordt gespeeld met alles wat eerder nog vanzelfsprekend leek.”

Elke zaterdag zijn er workshops in en rond de blauwe tent, met telkens een andere invalshoek. Door theater en muziek te maken, en door het spelen met gerecycled materiaal ontstaan decors, speeltuinobjecten, instrumenten en kostuums wordt een verhoogde staat van spel en empowerment bereikt, de State of Play. Caroline: “De State of Play maakt geen deel uit van Nederland, er gelden andere regels. Alles wordt op zijn kop gezet, hoe gekker hoe beter. Waarom zijn dingen zoals ze zijn? Alles kan anders. State of Play houdt niet op bij de blauwe circustent: het doel van de staat is staatsuitbreiding: State of Play kun je meenemen naar huis en verder”.

Op vier juli is de eerste workshop in de ‘textiele werkplaats’. Op muziek van DJ Jussi wordt een schadu wspel gemaakt met decors van gerecycled textiel. De decors worden ook weer verscheurd, om daarna als grondstof voor de volgende workshop te dienen. Op het programma staat verder een sessie met theaterdocent Nina Beem, een workshop gedaanteverandering en kostuums maken voor ‘Loenatiks en shapeshifters’. Violist Jacob Plooij begeleidt een workshop waarbij de hele tent tot instrument wordt
verbouwd. Snaren worden gespannen tussen de bogen van de tent waardoor de hele tent een snaarinstrument wordt, en samen met van PETflessen en ander restmateriaal gemaakte toeters en shakers wordt een kleur/geluidscompositie gemaakt. De hele workshopreeks voor deze zomer zal binnenkort op de website zijn te vinden. Behalve workshops zal er in de speeltuin van tijd tot tijd een filmavond zijn of een potluck maaltijd (iedereen brengt wat mee). De plek is er niet alleen voor volwassenen: in samenwerking met Jongwijs worden activiteiten voor jongeren die onder Jeugdzorg vallen georganiseerd.

Op 9 augustus, gelijktijdig met het Baby Burn festival op de NDSM, is er een workshop State of Play met hot tub, een Bubble Burlesque act en worden netten gemaakt om bellen mee te
blazen.

Tot speels.

Vanaf 4 juli, de workshops zijn van 17u tot
19:30. Deelname aan de workshops tegen donatie. Richtprijs voor wie het missen kan 35 euro.
Voertaal NL en of EN.
Contact: via facebook textilehunters, www.textilehunters.com of caroline@textilehunters.com

NDSM Plein 102, 1033 WB Amsterdam
Voor Navigatie systemen, let op!: onze straatnaam is veranderd.
De tomtom pakt meestal alleen het oude adres: T.T. Neveritaweg 33.