Selected event
Friday 08 November
Cinetol // 18:30 // € 17
Cropfest
Genre: Punk, techno
Open: 18:30 - 03:00 hrs
Tickets: € 17 / Ook passe-partouts beschikbaar / buy now
Line up:
Jon Langford (Mekons)
Scram C Baby
Eton Crop
Claw Boys Claw

Van punk naar techno en terug. Eton Crop houdt van vrijdag 8 tot en met zondag 10 november huis in Cinetol Amsterdam en presenteert met veel (muzikale) vrienden de hoogtepunten uit hun carrière. Deze eerste avond gaat door voor Noise Annoys en staat in het teken van gitaren, gitaren en nog eens gitaren. Op het podium staan in ieder geval Jon Langford (Mekons), Scram C Baby en Eton Crop zelf natuurlijk. 

Het programma begint direct wanneer de deuren om 18.30 uur open gaan. Naast de concertzaal is ook de aangrenzende Tolbar onderdeel van CROPFEST. Het feest gaat hier tot 03.00 uur door. Houd de pagina van Paradiso óf de app van Eton Crop in de gaten voor programma-updates. 

Eton Crop
De Nederlandse postpunk-formatie Eton Crop ziet in 1979 het levenslicht en laat zich inspireren door zowel de tegendraadse stijl van The Fall als de naar pop neigende punk van The Undertones. Eton Crop treedt op in wisselende samenstelling, maar meestal met Erwin Blom (gitaar en zang), Peter de Kwaasteniet (gitaar en zang), Ingmar van Wijnsberge (gitaar), Corné Bos (bas), Kors Eijkelboom (drums) en Lukas Daalder (toetsen). 

Claw Boys Claw
Claw Boys Claw maakt al jarenlang een afwisselende mix van rauwe, vuige, lyrische en psychedelische rock. De karakteristieke frontman Peter Te Bos en gitaarvirtuoos John Cameron vormen sinds 1983 de spil van de band. In die tijd brachten de Amsterdammers meer dan tien platen uit en vorig jaar werd daar het nieuwe album 'It's Not Me, The Horse Is Not Me, Part One' aan toegevoegd. Op het podium maken drummer Jeroen Kleijn en bassist Marcus Bruystens de bezetting compleet. Er zijn maar weinig Nederlandse bands die live met zoveel vuur spelen als Claw Boys Claw.

Jon Langford (Mekons)
Langford maakte vanaf 1977 met Mekons genre-overschrijdende muziek. Opererend vanuit Leeds is de band onderdeel van de sterk opkomende Britse punkscene en bestaat uit een grote groep socialistische kunststudenten. Door de jaren heen brengt het selecte gezelschap talloze albums, singles en EP's uit en weet de bezetting nagenoeg hetzelfde te blijven. De combinatie van art-punk met folk en country krijgt met name in het Verenigd Koninkrijk en Amerika veel aandacht. Anno 2019 verschijnt er sinds acht jaar het nieuwe album 'Deserted' en verkocht Mekons samen met Eton Crop in april de Cinetol uit. 

Scram C Baby
Men neme 5 stronteigenwijze Amsterdammers, stopt ze in de Vondelbunker et voilà: je hebt Scram C Baby’s beste plaat uit z’n 26-jarige bestaan. 'Give Us A Kiss' is een plaat waarop alle kwaliteiten van de band meer dan ooit volledig tot hun recht komen. De godfathers van de Nederlandse indie hebben het allemaal nog: songs, sound en soul. Ook de gekte en speelsheid zijn er –godzijdank- nog steeds, maar worden in strakke banen geleid. Deze keer heeft de band net zo lang muziek en ruzie gemaakt dat twaalf uitverkoren songs konden worden samengeperst tot één brok graniet. Grof en verfijnd, bontgekleurd.